Skip to main content
Må bra naturligt logo
Björnbärsgalette med salvia och lakrits
Super easy
Cheap

Något som känns helt rätt nu i slutet på augusti är björnbär. Med ett "tyngre" bär som björnbär är en lättare paj som galett helt rätt. Detta i kombination med lakrits och salvia blev en riktig hit. 

Dela det här receptet

Kategori: Fika & Desserter
Seasons

Du behöver:

Pajbottnen

3 dl mandelmjöl
0.5 dl arrowrotmjöl eller tapiokapulver
0.5 dl erytritol eller björsocker
1 tsk bikarbonat
1 msk psylliumfröskalspulver
0.75 dl ghee
0.5 dl vatten

Björnbärsfyllning

2 dl frysta björnbär
1 msk vatten
2 msk arrowrotpulver
0.5 dl erytritol eller björksocker
2 tsk lakritspulver
1 krdm äkta vaniljextrakt
1 näve salvia färsk klippt

Gör så här:

  1. Blanda de torra ingredienserna till pajbottnen: mandelmjöl, arrowrotpulver, psylliumfröskalspulver, bikarbonat och björksocker. Tillsätt ghee och vatten och rör ihop. Sätt in i kylskåpet i ca 1 timme.
  2. Tina björnbären i en kastrull, tillsätt lite ´vatten, arrowrotpulver och sötning. Stäng av värmen. Mosa björnbären och låt stå en stund. 
  3. Sätt ugnen på 175 grader.
  4. Sätt bakplåtspapper på en bakplåt och kavla ut degen försiktigt till en cirkel, ca 0,5 cm högt, gör den inte för tunn. 
  5. Sätt björnbärsröran (är det för vattnigt ta inte med allt vatten) i mitten av cirkeln.
  6. Med hjälp av bakplåtspappret lyft upp kanterna och lägg på. Pensla kanterna med lite ghee. 
  7. Sätt in i ugnen i ca 10-15 min tills ovansidan är gyllenbrun. 

Bli först att kommentera



Dela det här receptet