Björnbärsgalette med salvia och lakrits
Super easy
Cheap
Något som känns helt rätt nu i slutet på augusti är björnbär. Med ett "tyngre" bär som björnbär är en lättare paj som galett helt rätt. Detta i kombination med lakrits och salvia blev en riktig hit.
Kategori: | Fika & Desserter |
Seasons |
Du behöver:
Pajbottnen
3 dl mandelmjöl |
0.5 dl arrowrotmjöl eller tapiokapulver |
0.5 dl erytritol eller björsocker |
1 tsk bikarbonat |
1 msk psylliumfröskalspulver |
0.75 dl ghee |
0.5 dl vatten |
Björnbärsfyllning
2 dl frysta björnbär |
1 msk vatten |
2 msk arrowrotpulver |
0.5 dl erytritol eller björksocker |
2 tsk lakritspulver |
1 krdm äkta vaniljextrakt |
1 näve salvia färsk klippt |
Gör så här:
- Blanda de torra ingredienserna till pajbottnen: mandelmjöl, arrowrotpulver, psylliumfröskalspulver, bikarbonat och björksocker. Tillsätt ghee och vatten och rör ihop. Sätt in i kylskåpet i ca 1 timme.
- Tina björnbären i en kastrull, tillsätt lite ´vatten, arrowrotpulver och sötning. Stäng av värmen. Mosa björnbären och låt stå en stund.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Sätt bakplåtspapper på en bakplåt och kavla ut degen försiktigt till en cirkel, ca 0,5 cm högt, gör den inte för tunn.
- Sätt björnbärsröran (är det för vattnigt ta inte med allt vatten) i mitten av cirkeln.
- Med hjälp av bakplåtspappret lyft upp kanterna och lägg på. Pensla kanterna med lite ghee.
- Sätt in i ugnen i ca 10-15 min tills ovansidan är gyllenbrun.