Lyxtårta med jordnötssmör & carob
Super easy
Cheap
Med en hint av jordnötsmörssmak inger denna råa cheesecake (utan cheese) en mäktig men attraktiv känsla av lyx och njutning.
Kategori: | Fika & Desserter |
Seasons |
Du behöver:
Botten
2 st färska dadlar |
2 dl havre (glutenfri) |
Fyllning
12 st färska dadlar |
3 dl cashewnötter (blötlagda minst 30 min) |
0.5 dl carobpulver (rå kakao funkar också) |
2 st bananer |
0.5 dl lönnsirap (visserligen inte rå) |
1 tsk äkta vanlij |
0.5 dl kokosolja |
Garnering
3 msk jordnötssmör |
3 msk smält mörk (eller rå) choklad |
Gör så här:
- Häll i havren i en matberedare och mixa samman det till ett mjöl eller använd vårt favorit havreprotein.
- Kärna ur dadlarna och låt det mixas ihop med havren tills det bildas en klump.
- Pressa ut degen i en springform och sätt in i kylen.
- Blanda, bananer, smält kokosolja, cashewnötterna, kokosnektar, carobpulver och vaniljen. Låt matberedaren mixa dem till de bildar en len smörja.
- Häll i bara ytterst lite vatten om det behövs för att behålla den krämiga känslan.
- Häll över smeten på havrebottnen och ställ in i frysen. Låt den vara där över natten eller om du är riktigt ivrig går den att äta redan efter någon timme.
- Häll på jordnötssmöret och smält choklad (eller hemmagjord rå choklad) på verket och njut!