Skip to main content
Må bra naturligt logo
Lyxtårta med jordnötssmör & carob
Super easy
Cheap

Med en hint av jordnötsmörssmak inger denna råa cheesecake (utan cheese) en mäktig men attraktiv känsla av lyx och njutning.

Dela det här receptet

Kategori: Fika & Desserter
Seasons

Du behöver:

Botten

2 st färska dadlar
2 dl havre (glutenfri)

Fyllning

12 st färska dadlar
3 dl cashewnötter (blötlagda minst 30 min)
0.5 dl carobpulver (rå kakao funkar också)
2 st bananer
0.5 dl lönnsirap (visserligen inte rå)
1 tsk äkta vanlij
0.5 dl kokosolja

Garnering

3 msk jordnötssmör
3 msk smält mörk (eller rå) choklad

Gör så här:

  1. Häll i havren i en matberedare och mixa samman det till ett mjöl eller använd vårt favorit havreprotein.
  2. Kärna ur dadlarna och låt det mixas ihop med havren tills det bildas en klump.
  3. Pressa ut degen i en springform och sätt in i kylen.
  4. Blanda, bananer, smält kokosolja, cashewnötterna, kokosnektar, carobpulver och vaniljen. Låt matberedaren mixa dem till de bildar en len smörja. 
  5. Häll i bara ytterst lite vatten om det behövs för att behålla den krämiga känslan. 
  6. Häll över smeten på havrebottnen och ställ in i frysen. Låt den vara där över natten eller om du är riktigt ivrig går den att äta redan efter någon timme. 
  7. Häll på jordnötssmöret och smält choklad (eller hemmagjord rå choklad) på verket och njut!

Liknande Recept

Bli först att kommentera



Dela det här receptet