Blondies med Chokladchips och Tahini
Super easy
Cheap
Dessa glutenfria mumsbitar är verkligen en liten treat en grå vinterdag.
Tahini kanske verkar lite underligt, men det ger både kakan en lite godare kladdigare konsistens samt ökar näringsvärdet. En kaka man kan äta med godare samvete - om man då inte gör som vi gjorde och äter upp hela batchen under en helg... Nej gör inte som vi gjorde - ät med måtta!
Kategori: | Fika & Desserter |
Seasons |
Du behöver:
Recept
2 st ägg |
1 dl björksocker/xylitol |
1 dl tahini |
0.5 dl kokosnektar |
0.5 dl ghee |
1 tsk äkta vaniljextrakt |
3 dl mandelmjöl |
1 dl rismjölk |
0.5 tsk bakpulver |
0.5 tsk himalayasalt |
1 dl hackad mörk choklad eller chokladchips |
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 g
- Smält ghee om den är hård.
- Vispa äggen, tillsätt björksocker och vispa poröst.
- Vispa ner rissirap eller kokosnektar och tahini.
- Blanda de torra ingredienserna, rismjöl, mandelmjöl, bakpulver och salt.
- Blanda ner de torraingredienserna i de våta.
- Häll i ghee och rör runt.
- Vänd ner chokladchipsen.
- Häll ut smeten på en smord plåt.
- Sätt in i ugnen 20-30 min på 200 grader.
- Låt den svalna helt innan du skär upp dem i lagom stora bitar.