Blåbärs- & Lavendel Smulpaj
Super easy
Cheap
Den här lyxiga blåbärspajen är glutenfri, sockerfri och mjölkfri. Men det som skiljer den från andra blåbärssmulpajer är att den här har en twist då den är smaksatt av lavendel.
Kategori: | Fika & Desserter |
Seasons |
Du behöver:
Recept
0.5 dl Kokosolja |
6 dl Blåbär (Frysta eller Färska) |
2 dr Eterisk Lavendel Eko |
2 msk Kokosnektar |
0.5 tsk Äkta Vanilj |
1 msk Majsmjöl |
1 dl Hackade Mandlar |
2 dl Havregryn |
1.5 dl Mandelmjöl/Havremjöl |
uns Himalaysalt |
0.5 dl Kokosnektar |
1 tsk Kanel |
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda ihop Blåbär, Kokosnektarn, Vanilj, Majsmjöl och droppa i Lavendeldropparna.
- Häll blåbären i en form.
- Hacka mandlarna.
- Blanda ihop mjölet, havregrynen, mandlarna, salt, kanel, kokosnektarn och kokosolja.
- Häll över smuldegen över blåbären. Fördela jämnt.
- Sätt in i ugnen i 30 min, tills den har fått lite gyllenbrunnyans.
- Låt den svalna i några minuter innan du serverar den.
- Servera den gärna med en vaniljssås eller glass.