Skip to main content
Må bra naturligt logo
Chokladcupcakes
Super easy
Cheap

Chokladcupcakes... behövs det sägas mer? De är dessutom fria från gluten, mjölk och raffinerat socker. Kan det bli bättre? Ja när du smakat dem! :)

Dela det här receptet

Kategori: Fika & Desserter
Seasons

Du behöver:

Recept

1 dl Potatismjöl
2 st Ägg
0.75 dl Mandelmjölk (eller annan vegetabilisk mjölk)
0.75 dl Kokosnektar
0.75 dl Kokossocker
0.5 dl Kokosolja eller Ghee
1 dl Päronpuré eller Äppelmos
0.5 tsk Himalayasalt eller Havssalt
1 dl Kakaopulver
1.25 dl Mandelmjöl
1 dl Kokosmjöl eller Havremjöl
1 tsk Bakpulver

Garnering

Översta lagret av kyld kokosmjölk
1 msk Rå Kakaopulver
1 msk Kokosnektar
1 kryddmått Äkta Vaniljpulver

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Separera äggulan och vitan och vispa dem var för sig.
  3. Häll i björksocker, kokosnektar och "mjölken" till äggulan och vispa.
  4. Häll sedan i päronpurén eller äpplemoset och rör om.
  5. Blanda mjölen, kakaon, bakpulvret och saltet i en bunke för sig.
  6. Blanda sedan försiktigt mjölet i ägguleröran och rör om så att inga klumpar finns kvar.
  7. Vänd sedan ner äggvitan och fördela försiktigt runt i smeten.
  8. Är smeten för tunn häll i lite mer potatis-/rismjöl, är den för tjock häll i lite mer "mjölk".
  9. Låt smeten kyla i kylskåp i några minuter.
  10. Förbered under tiden muffinsformarna.
  11. Fördela sedan smeten jämnt i muffinsformarna. Det blir ca 10-12 stycken beroende på storleken av muffinsformarna.
  12. Grädda i ugnen i ca 30 minuter (+/- minuter, håll utkik). Testa med en potatissticka, om de är klara bör det inte fastna någon deg på de.
  13. Låt de vila i 10-15 minuter. Som med de flesta glutenfria bakelser man gör behöver bakverket svalna ordentligt.
  14. Under tiden rör ihop chokladmoussen (det här förutsätter att du har haft en kokosgrädde i kylskåpet minst 8 h. Vi brukar alltid ha minst 1 burk i kylskåpet för tillfällen när vi vill göra kokosgrädde).
  15. Ta det översta lagret av den stelnade kokosmjölken som du haft i kylskåpet. Var försiktigt så att inte för mycket av vätskan undertill kommer med.
  16. Blanda i 1-2 msk kakaopulver.
  17. Söta med 1-2 msk kokosnektar.
  18. Eventuell kan du ha i 1 kryddmått av äkta vanilj.
  19. Rör ihop och kladda ut på chokladmuffinsen. Garnera med annat som kan vara kul att ha på.

Bli först att kommentera



Dela det här receptet