Pecanbitar
Easy
Fairly cheap
Dessa små läckerheter är en favorit hemma hos oss. Enkla att göra och smidiga att ha med på resan. Alla som fått smaka dem älskar dem!
Cook
15m
Wait
45m
Kategori: | Fika & Desserter Mellanmål & Snacks |
Seasons |
Du behöver:
Botten
3 dl mandelmjöl |
1 st ägg |
1 msk kokosolja |
0.5 msk tapiokamjöl |
1 nypa himalayasalt |
Fyllning
10 st urkärnade dadlar |
2 st ägg |
0.5 dl lönnsirap |
0.5 tsk äkta vaniljpulver |
Garnering
2 dl pecannötter |
Gör så här:
- Sätt på ugnen på 175 grader.
- Fortsätt köra matberedaren tills degen blivit som en boll.
- Lägg bakplåtspapper i en liten ugnsform och tryck ut degen jämnt på pappret.
- Förgrädda 15 min i ugnen
- Under tiden: Häll i dadlar, ägg, lönnsirap och vanilj i matberedaren. Mixa tills smeten är slät.
- Häll över fyllningen på degen när den är klar.
- Hacka pecannötter som du garnerar kakan med.
- Sätt in i ugnen i ca 25-35 min
- Ta ut och låt svalna innan du skär upp bitarna.