Twix med en twist
Easy
Fairly cheap
Glutenfria, äggfria, veganska Twix helt enkelt. Kräver lite tålamod att lägga på karamellkrämen men resultatet överträffar besväret.
Prep
30m
Kategori: | Fika & Desserter |
Seasons |
Du behöver:
Botten
1.25 dl rårismjöl |
1.25 dl tapiokastärkelse |
1 msk krossade linfrön |
2 msk vatten |
2 msk kokossocker |
3 msk cashewnötssmör |
2 msk kokosolja |
1 tsk vaniljpulver |
Fllning
6 st medjooldadlar |
3 msk cashewnötssmör |
2 tsk vatten |
1 nypa himalayasalt |
Glasyr
200 g mörk choklad |
Gör så här:
- Ugnen sätts på 200°.
- Blanda torra ingredienser till bottenkexen och vispa sedan ihop med nötsmör, linfröägg (linfrö + vatten som stått i 5 min) och kokosolja. Tryck ut platta stavar, 10 cm långa, på plåt med bakplåtspapper. Baka dem i ca 15 minuter tills de är hårda.
- Plocka fram din matberedare och mixa ihop dadlar med cashewnötssmör, vatten och salt. Det ska bli en slät smet och är det för torrt så lägg i mer vatten droppvis till det blir som en kolasås.
- Nu bör bottenkexen ha svalnat så lägg på kolasåsen på kexen, stoppa in dem i frysen en kvart.
- Smält choklad i en skål i vattenbad på spisen. Ta ut ett par kakor i taget, doppa i choklad så de täcks runt om och lägg in i frysen igen på ett annat fat med bakplåtspapper, gärna inoljat sådant. Upprepa proceduren med samtliga kakor - låt dem stelna i frysen - sedan är de klara att ätas.