Skip to main content
Må bra naturligt logo
Twix med en twist
Easy
Fairly cheap

Glutenfria, äggfria, veganska Twix helt enkelt. Kräver lite tålamod att lägga på karamellkrämen men resultatet överträffar besväret.

Prep

30m

Dela det här receptet

Kategori: Fika & Desserter
Seasons

Du behöver:

Botten

1.25 dl rårismjöl
1.25 dl tapiokastärkelse
1 msk krossade linfrön
2 msk vatten
2 msk kokossocker
3 msk cashewnötssmör
2 msk kokosolja
1 tsk vaniljpulver

Fllning

6 st medjooldadlar
3 msk cashewnötssmör
2 tsk vatten
1 nypa himalayasalt

Glasyr

200 g mörk choklad

Gör så här:

  1. Ugnen sätts på 200°.
  2. Blanda torra ingredienser till bottenkexen och vispa sedan ihop med nötsmör, linfröägg (linfrö + vatten som stått i 5 min) och kokosolja. Tryck ut platta stavar, 10 cm långa, på plåt med bakplåtspapper. Baka dem i ca 15 minuter tills de är hårda.
  3. Plocka fram din matberedare och mixa ihop dadlar med cashewnötssmör, vatten och salt. Det ska bli en slät smet och är det för torrt så lägg i mer vatten droppvis till det blir som en kolasås.
  4. Nu bör bottenkexen ha svalnat så lägg på kolasåsen på kexen, stoppa in dem i frysen en kvart. 
  5. Smält choklad i en skål i vattenbad på spisen. Ta ut ett par kakor i taget, doppa i choklad så de täcks runt om och lägg in i frysen igen på ett annat fat med bakplåtspapper, gärna inoljat sådant. Upprepa proceduren med samtliga kakor - låt dem stelna i frysen - sedan är de klara att ätas.

Bli först att kommentera



Dela det här receptet