Skip to main content
Må bra naturligt logo
Mynta-Avokadoglass
Super easy
Cheap

Den här läckra mjölk-, soja- nöt- och sockerfria veganska glassen kommer förgylla ljumma sommarkvällar. Den är enkel att göra och kräver ingen glassmaskin om man inte har någon.

Dela det här receptet

Kategori: Fika & Desserter
Seasons

Du behöver:

Chokladcigarr

1 st ägg
2 msk kokossocker
2 msk ekologiisk kakao
1 msk kakaonibs

Glass

1 burk kokosmjölk
0.5 tsk spirulinapulver (kan uteslutas)
1 st avocado
0.5 dl kokossocker
1 dl myntablad
3 droppar pepparmyntolja (mer för starkare smak)

Gör så här:

  1. Kärna ur avokadon.
  2. Mixa kokosmjölken, avokado, myntabladen, kokossockret, spirulinapulvret och mintdropparna i en assistent eller mixer.
  3. Mixa slät och mjuk, men mixa inte för länge! Då separerar avokadon sig och det ser mindre gott ut. Så gör det kvickt och lätt, bara tillräckligt för att allt ska vara ihopmixat. 
  4. Rör ner kakaonibsen för hand.
  5. Häll smeten i en glassmaskin och följ anvisningarna för denna. Men har du ingen glassmaskin kan du hälla smeten i en bakplåtsklädd form, sätta in den i frysen och var 30 minut röra om i smeten. När den känns redo kan du ta ut den och njuta av den. Har den hunnit stelna till för mycket ta ut den liten stund innan du ska äta den så den hinner tina lite grann.

    Chokladcigarr/flarn:
  6. Sätt ugnen på 175 grader
  7. Vispa ägg, kakao och kokossocker.
  8. Sätt bakplåtspapper på en långpanna och smörj in med ghee eller olja.
  9. Häll ut äggröran på bakplåtspappret. Fördela smeten så tunt som möjligt med en slickepott över pannan.
  10. Sätt in i ugnen och när smeten har stelnat 4-7 minuter senare så tar du ut den och låter den svalna.
  11. Beroende på hur tunt du gjorde den kan du antingen rulla ihop remmar till små cigarrer som du kan dekorera med eller om den är tunnare och hårdare bryter du av den och då är den mer som chokladflarn som du kan garnera med. Båda varianterna är lika goda! :)
  12. Garnera med myntablad, chokladcigarrer, kakaonibs och kokosnektar.

Bli först att kommentera



Dela det här receptet