Äppelkaka med Rosmarin
Super easy
Cheap
En klassisk äppelkaka med en liten "upp-piffning". Det som gör att den sticker ut lite grann är att den är kryddad inte bara med den traditionella kanelen utan även med rosmarin. Givetvis är den också fri från gluten, mjölk och raffinerat socker.
Kategori: | Fika & Desserter |
Seasons |
Du behöver:
Recept
3 st Stora Äpplen |
0.25 dl Vegetabilisk mjölk (havre-, mandel-, kokosmjölk eller liknande) |
2 st Ägg, sepererade |
1 dl Mandelmjöl |
0.5 dl Potatismjöl |
1 dl Kokossocker |
0.5 tsk Bakpulver |
0.5 tsk Äkta Vaniljpulver |
1 tsk Kanel, Ceylon |
1 tsk Rosmarin, torkad |
1 msk Ghee |
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200°
- Skala äpplena och dela dem i tunna klyftor. Dessa steker du sedan i ghee i sällskap med kanel och rosmarin ett par minuter. De ska inte bli helt mjuka.
- Separera äggen; äggvitan vispas till skum och tillsätter mot slutet hälften av kokossockret, äggulan blandas med andra hälften kokossockret, vanilj och mjölk.
- Blanda mjöler och bakpulver. Dessa rörs sedan i äggvitan och detta vänds sedan ner i blandningen med äggula.
- Lägg de stekta äpplena i ett jämnt lager i en springform varpå smeten hälls över. Ställ in i ugnen 25-30 min. Kontrollera med sticka att den är klar innan den tas ut. Låt svalna innan servering.
- Kan serveras tillsammans vaniljsås