Skip to main content
Må bra naturligt logo
Rå Karamelltårta
Super easy
Cheap

Precis den där fräscha råa tårtan man vill unna sig nu när sommaren är på intågande. Sitta och njuta på balkongen eller i trädgården och se hur allt spirar och gror.

Dela det här receptet

Kategori: Fika & Desserter
Seasons

Du behöver:

Botten

3 dl Valnötter
1 dl Mandlar
10 st Färska Dadlar

Fyllning

0.5 dl Mandelsmör
0.5 tsk Kanel
0.5 dl Kokosolja
0.5 dl Kokosnektar

Garnering

Frusna bär
Gojibär
Kakaonibs

Gör så här:

  1. Mixa valnötterna och mandlarna i en matberedare så att de blir till mjöl.
  2. Häll i dadlarna och låt dem mixas tillsammans tills det blir en stor klump. Behövs det lite mer fett kan du hälla i 1 tesked smält kokosolja, alternativt en skvätt vatten.
  3. Pressa ner smeten i en springform och placera i frysen medan du gör fyllningen.
  4. Mandelsmör:
    Du kan köpa mandelsmör men du kan också enkelt göra eget mandelsmör i egen köksassisten och blender. Vi föredrar att använda Blendtecs Twister Jar för att göra nötsmörer av olika slag. Det du gör är att mixa mandlarna på låg hastighet i ca 30 -50 skunder innan du ökar hastigheten och kör med högre hastighet i ca 30 sekunder. Vill du ha den ännu slätare kan du hälla i någon tesked kokosolja.
  5. Blanda alla ingredienser i fyllningen, mandelsmöret, lönnsirapen, kokosoljan, kanelen och vattnet. När det blivit en len massa, häll den över bottnen och sätt in i kylen i 1 h. 
  6. Dekorera med frusna bär av olika slag, gojibär och kakaonibs.

Bli först att kommentera



Dela det här receptet