Mixa valnötterna och mandlarna i en matberedare så att de blir till mjöl.
Häll i dadlarna och låt dem mixas tillsammans tills det blir en stor klump. Behövs det lite mer fett kan du hälla i 1 tesked smält kokosolja, alternativt en skvätt vatten.
Pressa ner smeten i en springform och placera i frysen medan du gör fyllningen.
Mandelsmör:
Du kan köpa mandelsmör men du kan också enkelt göra eget mandelsmör i egen köksassisten och blender. Vi föredrar att använda Blendtecs Twister Jar för att göra nötsmörer av olika slag. Det du gör är att mixa mandlarna på låg hastighet i ca 30 -50 skunder innan du ökar hastigheten och kör med högre hastighet i ca 30 sekunder. Vill du ha den ännu slätare kan du hälla i någon tesked kokosolja.
Blanda alla ingredienser i fyllningen, mandelsmöret, lönnsirapen, kokosoljan, kanelen och vattnet. När det blivit en len massa, häll den över bottnen och sätt in i kylen i 1 h.
Dekorera med frusna bär av olika slag, gojibär och kakaonibs.