Skip to main content
Må bra naturligt logo
Rå Minttårta
Super easy
Cheap

Den här fräscha, läckra och hälsosamma myntatårta är fri från gluten, mjölk och raffinerat socker. Går enkelt att göra vegan genom att byta ut honungen mot kokosnektar, yaconsirap eller liknande. Eftersom den tillagas och serveras helt rå har den behållit alla näringsämnen vilket gör att den är inte bara en läcker dessert utan också rena hälsoboosten.

Förvara den i frysen och ta ut den en liten stund innan servering så får du perfekt konsistens på den.

Dela det här receptet

Kategori: Fika & Desserter
Seasons

Du behöver:

Botten

1.5 dl sötmandlar
1.5 dl valnötter
12 st färska dadlar
0.75 dl rå kakao
1 nypa havssalt
1 nypa äkta vaniljpulver

Fyllning

3 dl cashewnötter
1 dl kokosnektar
0.5 dl kokosolja
1 tsk äkta vaniljpulver
2 tsk spirulina
10 droppar pepparmyntsolja

Garnering

kakaonibs
pepparmyntsblad
eller vad du känner för

Gör så här:

  1. Börja med att blötlägga cashewnötterna till fyllningen i god tid. Allra helst över natten men åtminstone 3 h.
  2. Mixa mandlarna och valnötterna i en mixer. 
  3. Tillsätt dadlarna, vaniljen, kakaon och havssaltet och fortsätta mixa tills det bildas en deg som sitter ihop.
  4. Tryck ut degen i en springform och sätt in i frysen.
  5. Mixa sedan cashewnötterna till en jämn smet (använder du vår Blendtec twister jar - börja på låg hastighet i ca 50 sekunder sedan hög hastighet i ca 20 sekunder då får du helt jämn och fin cashewsmet), tillsätt kokosolja och sötning
  6. Tillsätt sedan spirulinapulver och pepparmyntsoljan till smeten som är kvar och mixa till en grön myntadoftande smet. Smaka och tillsätt mer om du behöver bättra på mintsmaken. Häll på mintfyllningen och fördela den jämnt ovanpå vaniljsmeten med en slickepott.
  7. Ställ sedan in tårtan i kylskåpet. 
  8. Dekorera med kakaonibs och myntablad eller vad du känner för.

Bli först att kommentera



Dela det här receptet