Snällaste pepparkakorna
Super easy
Cheap
Goda pepparkakor som man inte bara blir snäll av utan som också är snäll mot våra kroppar. Helt fri från gluten, socker, mjölk och andra onödiga ting är de ändå smakrika, knapriga och populära hos barnen.
Kategori: | Fika & Desserter |
Seasons |
Du behöver:
Recept
0.5 dl kokosolja eller ghee |
0.75 dl kokossocker |
1 st ägg |
0.75 dl lönnsirap |
4 dl bovetemjöl |
1.5 msk malen ingefära |
2 tsk kanel |
0.5 tsk muskot |
0.75 tsk bakpulver |
0.5 msk psylliumfröskal |
Gör så här:
- Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke, det vill säga bovetemjöl, psylliumfröskal, ingefära, kanel, bakpulver, nejlika, muskot och salt.
- Vispa sedan ihop kokosoljan (alternativt mjukt ghee) tillsammans med kokossocker.
- När det är väl ihopblandat, knäcker du ägget i kokossockerblandningen. Tillsätt även där lönnsirapen.
- Häll försiktigt i de torra ingredienserna och blanda väl.
- Täck bunken och kyl i 1 timme i kylskåpet.
- Sätt på ugnen på 175 grader.
- Mjöla ett bord (eventutell med bovetemjöl) och kavla försiktigt ut degen.
- Tryck ut pepparkaksformar på degen och lägg de små figurerna på en bakplåtspapper klädd plåt.
- Degen som blir kvar efter att ha gjort figurer, kavlar du om på nytt, trycker om och upprepar tills det inte är någon deg kvar.
- Grädda i ugnen 8 min.
- Låt svalna.
- ..
- Färdiga....
- Ät!