Kikärter i limekokossås
Super easy
Cheap
Vegansk comfort food, gott med syran från lime, krämig sötma från kokosmjölk, hetta från chili och den unika smaken av koriander blir en skön kombination. Byt ut blomkålsris mot valfritt tillbehör om du önskar.
Kategori: | Lunch & Middag Anti-Candida Detox |
Seasons |
Du behöver:
Recept
2 msk Ghee eller Kokosolja |
5 st Vitlöksklyftor |
1.5 msk Riven Ingefära |
1 st Gul Lök |
4 dl Kokta Kikärter |
8 st Soltorkade Tomater |
400 g Fryst Spenat |
1 burk Kokosmjölk |
1 st Skalet av Citron eller Lime |
0.5 tsk chiliflakes |
salt, peppar |
ev Limeblad |
Tillbehör (förslag)
1 st Blomkålshuvud |
1 st Saften ur Citron eller Lime |
2 msk Rostade Kokosflingor |
Färska Korianderblad |
Gör så här:
- Blötlägg soltorkade tomater
- Värm upp ghee / olja på medelhög värme en stekgryta, lägg i pressad vitlök och riven ingefära och rör i en minut. I nästa steg åker den hackade löken i pannan och steker med i runt 3 minuter.
- Hacka tomater, lägg i dem tillsammans med limeskal, spenat, chiliflakes och kikärter och ev limeblad. Stek i 2 min till och häll i kokosmjölk och koka i ca 5 min till kikärterna blivit genomvarma. Späd med vatten eller häll i mer kokosmjölk om du önskar med vätska.
- Medan såsen kokar förbered det du vill ha till röran. Eventuellt om du vill ha blomkålsris så riv blomkål på rivjärn eller i hushållsmaskin. Rosta den rivna kokosen lite lätt. Hacka koriander.
- Servera med rostad kokos, limesaft och hackade korianderblad.
Kommentarer 5/5

Monica
Jättegott!!!
02 aug 2020
Martina
Sååååå gott! Första tuggan och jag kunde inte behärska mig det var så oerhört gott. Den hä...
Full Review
Sååååå gott! Första tuggan och jag kunde inte behärska mig det var så oerhört gott. Den här rätten kommer jag göra ofta och särskilt när gäster kommer över och man inte har ork att göra något komplicerat.