Skip to main content
Må bra naturligt logo
Äggfri paj
Super easy
Cheap

Smarrig paj som är god att ha med på utflykten ute i naturen eller till mysmiddagen en fredagskväll. 

Dela det här receptet

Kategori: Lunch & Middag Äggfritt
Seasons

Du behöver:

Pajskal

1 dl kokosmjöl
2 dl mandelmjöl
1 dl Bovetemjöl
1 msk psylliumfröskal
0.5 dl sesamfrön
himalayasalt
0.5 dl ghee
1 msk linfrön eller chiafrön
3 msk vatten (ifall du använder chiafrön behövs bara 2,5 msk)

Äggfri "ägg"stanning

3 msk tapioca
3 dl valfri nöt- / havremjölk, helst en tjockare variant
eventuellt lite kycklingbuljong
eventuellt lite näringsjäst

Valfri fyllning ex:

Broccoli, lök, kyckling, skinka, spenat, tomat det du föredrar

Gör så här:

  1. Sjud på svag värme en stund 1 msk linfrön i 3 msk vatten. (Går även att använda 1 msk chiafrön utblandat i 2,5 mks vatten).
  2. Blanda mandel-, kokos- och bovetemjöl, sesamfrön och salt.
  3. Smält ghee på spisen långsamt
  4. Häll i psyllium och "linfrö- eller chiaägget" i mjölblandningen under omrörning.
  5. Tillsätt sedan ghee (eller byt ut mot kokosolja om du vill ha det helt veganskt) och rör om.
  6. Tryck ut i en smord pajform och nagga med en gaffel.
  7. Förgrädda pajskalet i 10 min till den fått lite färg.
  8. Fyll med valfri fyllning t.ex. broccoli, sparris, vitlök, rosmarin, spenat.
  9. Gör den äggfria äggstanningen genom att blanda tapiocan (finns att köpa i välsorterade asiatiska butiker) och "mjölken". Häll äventuellt i lite hemmagjord kycklingbuljong och för lite extra ostsmak kan du ha i näringsjäst.
  10. Häll på ”äggstanningen”.
  11. Grädda i ca 20-30 min i 175°C.

Bli först att kommentera



Dela det här receptet