Äggfri paj
Super easy
Cheap
Smarrig paj som är god att ha med på utflykten ute i naturen eller till mysmiddagen en fredagskväll.
Kategori: | Lunch & Middag Äggfritt |
Seasons |
Du behöver:
Pajskal
1 dl kokosmjöl |
2 dl mandelmjöl |
1 dl Bovetemjöl |
1 msk psylliumfröskal |
0.5 dl sesamfrön |
himalayasalt |
0.5 dl ghee |
1 msk linfrön eller chiafrön |
3 msk vatten (ifall du använder chiafrön behövs bara 2,5 msk) |
Äggfri "ägg"stanning
3 msk tapioca |
3 dl valfri nöt- / havremjölk, helst en tjockare variant |
eventuellt lite kycklingbuljong |
eventuellt lite näringsjäst |
Valfri fyllning ex:
Broccoli, lök, kyckling, skinka, spenat, tomat det du föredrar |
Gör så här:
- Sjud på svag värme en stund 1 msk linfrön i 3 msk vatten. (Går även att använda 1 msk chiafrön utblandat i 2,5 mks vatten).
- Blanda mandel-, kokos- och bovetemjöl, sesamfrön och salt.
- Smält ghee på spisen långsamt
- Häll i psyllium och "linfrö- eller chiaägget" i mjölblandningen under omrörning.
- Tryck ut i en smord pajform och nagga med en gaffel.
- Förgrädda pajskalet i 10 min till den fått lite färg.
- Fyll med valfri fyllning t.ex. broccoli, sparris, vitlök, rosmarin, spenat.
- Gör den äggfria äggstanningen genom att blanda tapiocan (finns att köpa i välsorterade asiatiska butiker) och "mjölken". Häll äventuellt i lite hemmagjord kycklingbuljong och för lite extra ostsmak kan du ha i näringsjäst.
- Häll på ”äggstanningen”.
- Grädda i ca 20-30 min i 175°C.