Hallonkaka
Super easy
Cheap
Dessa goda hallonkakor kunde inte passa bättre så här på sensommaren. Med sin mördegsbotten, söt syrliga hallonsås och lite krispig garnering.
Det är knappt man kan tro att den är både glutenfri och fri från raffinerat vitt socker.
Givetvis kan du byta ut till vilket bär du vill. Den blir lika god med blåbär till exempel.
Kategori: | Fika & Desserter Nötfritt Äggfritt |
Seasons |
Du behöver:
Botten
2 dl mandelmjöl |
2 dl havremjöl |
1 dl ghee |
0.5 dl xylitol |
Hallonsås
2 dl frysta hallon |
0.25 dl vatten |
2 msk chiafrön |
2 msk kokosnektar |
Topping
1.5 dl riven kokos |
0.5 dl ghee |
2 msk kokosnektar |
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader. Klä en fyrkantig form med bakplåtspapper,
- Blanda alla ingredienserna till botten i en bunke och tryck ut smeten jämnt på bakplåtspappret.
- Sätt i ugnen i ca 15 min.
- Under tiden som bottnen är i ugnen förbered hallonsylten.
- Tina hallonen försiktigt i en kastrull med lite vatten. Mosa hallonen försiktigt och blanda i kokosnketarn och rör runt. Ta bort från spisen och strö i chiafröna och rör runt. Låt hallonröran få stå och dra i några minuter.
- Blanda till den rivna kokosen, smälta ghee:et och kokosnektarn till en sulig deg.
- Ta ut bottnen från ugnen och lägg på hallonsylten i ett jämnt laget. Strö på smuldegen och sätt in i ugnen i ca 8-10 min.
- Ta ut från ugnen när smuldegen är gyllene.
- Låt svalnad helt innna servering. Kakan är mycket god kyld och dagen efter.