Skip to main content
Må bra naturligt logo
Pepparkaks Muffins
Super easy
Cheap

Troligen årets mest bakade muffins hemma hos oss. Glutenfria och fria från vitt socker men ändå helt underbara!

Dela det här receptet

Kategori: Fika & Desserter
Seasons

Du behöver:

Recept

1 dl Durramjöl
0.5 dl Havremjöl
1 dl Rismjöl
1 msk Tapioca
2 tsk Bakpulver
0.5 msk Psylliumfröskal
1 nypor Salt
1 tsk Äkta Vaniljpulver
1 tsk Kanel, Mald
0.5 tsk Nejlika, Mald
2 st Ägg
1 msk Ghee
1 dl Kokosnektar
0.5 dl Vegetabilisk valfri mjölk

Gör så här:

  1. Blanda torra ingredienser - durramjöl, rismjöl, havremjöl, psylliumfröskal, ingefära, nejlika, kanel, vanilj, salt, tapioca, i en bunke.
  2. Vispa äggen poröst.
  3. Smält ghee och häll i äggen.
  4. Tillsätt Kokosnektar till äggen och rör runt.
  5. Häll mjölblandningen i äggblandningen. Blanda väl.
  6. Häll i mjölken och rör runt väl. Se till att smeten är slät utan klumpar.
  7. Ta fram en plåt och sätt fram muffinsformar på plåten.
  8. Häll ca 1-2 msk i var muffinsform (eller tills formen är fylld till hälften).
  9. Beroende på hur stora muffinsformarna du har får du ca 10-12 stycken muffins.
  10. Sätt in i ugnen på 200 grader och efter 30 minuter ta ut plåten och känn med en sticka om den är torr. Om stickan är torr är den klar och skulle den vara kladdig låt den vara inne några minuter till.
  11. Låt de svalna och förvara i en tätslutande burk.

Liknande Recept

Bli först att kommentera



Dela det här receptet