Pepparkaks Muffins
Super easy
Cheap
Troligen årets mest bakade muffins hemma hos oss. Glutenfria och fria från vitt socker men ändå helt underbara!
Kategori: | Fika & Desserter |
Seasons |
Du behöver:
Recept
1 dl Durramjöl |
0.5 dl Havremjöl |
1 dl Rismjöl |
1 msk Tapioca |
2 tsk Bakpulver |
0.5 msk Psylliumfröskal |
1 nypor Salt |
1 tsk Äkta Vaniljpulver |
1 tsk Kanel, Mald |
0.5 tsk Nejlika, Mald |
2 st Ägg |
1 msk Ghee |
1 dl Kokosnektar |
0.5 dl Vegetabilisk valfri mjölk |
Gör så här:
- Blanda torra ingredienser - durramjöl, rismjöl, havremjöl, psylliumfröskal, ingefära, nejlika, kanel, vanilj, salt, tapioca, i en bunke.
- Vispa äggen poröst.
- Smält ghee och häll i äggen.
- Tillsätt Kokosnektar till äggen och rör runt.
- Häll mjölblandningen i äggblandningen. Blanda väl.
- Häll i mjölken och rör runt väl. Se till att smeten är slät utan klumpar.
- Ta fram en plåt och sätt fram muffinsformar på plåten.
- Häll ca 1-2 msk i var muffinsform (eller tills formen är fylld till hälften).
- Beroende på hur stora muffinsformarna du har får du ca 10-12 stycken muffins.
- Sätt in i ugnen på 200 grader och efter 30 minuter ta ut plåten och känn med en sticka om den är torr. Om stickan är torr är den klar och skulle den vara kladdig låt den vara inne några minuter till.
- Låt de svalna och förvara i en tätslutande burk.