Skip to main content
Må bra naturligt logo
Sarah Bernhardt-bakelser
Super easy
Cheap

Dessa mirakulöst goda bakelser gör det nu officiellt att det inte behövs något konditori när hälsosamma alternativ är så enkla att göra själva. Dessa är fria från mjölkprotein, gluten och raffinerat socker och kommer uppskattas av hela familjen och imponera på vänner och bekanta.

Dela det här receptet

Kategori: Fika & Desserter Paleo
Seasons

Du behöver:

Botten

2 st äggvitor
3 msk björksocker/xylitol
2 dl mandelmjöl
0.5 tsk bakpulver

Fyllning

1 dl rumstempererat ghee
2 st äggulor
0.5 dl kokosnektar
3 msk kakaopulver
1 tsk äkta vanlijpulver

Överdrag

150 g mörk choklad

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 g
  2. Vispa äggvita. Inte nödvändigtvis så hårt att det blir stelt.
  3. Tillsätt björksocker i äggvitan och vispa lite till.
  4. Blanda bakpulver och mandelmjöl, tillsätt i äggviteblandningen och rör om.
  5. Smörj in ett bakplåtspapper som du lagt på en bakplåt. 
  6. Klicka sedan ut jämna storlekar av smeten (ca 10 st) med en sked och forma så de blir så runda som möjligt med skeden.
  7. Sätt in i ugnen i 10 min. Gör under tiden fyllningen.
  8. Vispa gulan och kokosnektar, vanilj och kakao. Tillsätt det rumstemperade ghee och vispa till en jämn och kladdig smet.
  9. Ta ut bottnarna och låt svlana.
  10. Klicka ut fyllningen på bottnarna.
  11. Sätt in i frysen så de kan stelna lite grann.
  12. Smält under tiden mörka chokladen i ett vattenbad.
  13. Ta ut kakorna ur frysen och doppa i vattenbadet. Alternativt häll chokladen över dem med en sked. Gör det du tycker fungerar bäst. 
  14. Låt dem stelna i kylskåp.
  15. Klart!

Bli först att kommentera



Dela det här receptet