Pitabröd
Super easy
Cheap
I många kulturer har basfödan varit bröd i tusentals år, på senare tid är vete det sädesslag som har blivit det vanligaste. I många av dessa kulturer är det just flat bread, någon form av tunnbröd som dominerar i brödkorgarna.
Till många maträtter - curry med naan, gyros med pita, pulled meat, tacos - är just sådant bröd det självklara valet, och för oss som inte äter gluten och vill ha glutenfritt pitabröd / flat bread vill vi gärna ha ett alternativ som har samma härliga konsistens och goda smak. Här har du ett recept på det.
Vill du ha veganskt kan du byta yoghurt mot kokosmjölk eller kokosyoghurt.
Prep
10m
Cook
10m
Kategori: | Bröd Tillbehör |
Seasons |
Du behöver:
Recept
1 dl rismjöl |
0.5 dl kikärtsmjöl |
0.5 dl mandelmjöl |
0.5 dl bovete- eller havremjöl |
0.5 dl tapiocamjöl |
1 tsk salt |
0.5 tsk xanthangummi |
1 tsk psylliumfröskal |
0.5 dl yoghurt |
0.5 dl vatten |
1 tsk raps- eller olivolja |
Gör så här:
- Blanda alla torra ingredienser
- Tillsätt vatten, yoghurt och olja.
- Kavla eller tryck ut till platta bröd och grädda medelvarmt en torr stekpanna, gärna gjutjärn.
- Tagga gärna dina bröd på instagram med #måbranaturligt #måbramat. Tänker du göra brödet en annan dag kan du alltid pinna receptet.