Goda glutenfria tahinikakor som är så där lagom söta och passar dig, som liksom vi, älskar tahinismaken (men smaken tar inte över för mycket så även tahini-skeptiker kommer gilla dem!).
Enbart sötade med kokossocker och lite kokossnektar, men detta går givetvis bra att byta ut till något liknande (ex. björksocker och rissirap). Du kan också ersätta bovete och rismjölet mot durramjöl om du föredrar.
För att göra en vegansk version av kakorna kan du byta ut ägget mot ett chia-ägg (1 msk chiafrön + 2,5 msk vatten).
Receptet är inspirerat av GreenKitchenStories "Tahini, råg och choklad kakor"
Kategori: | Fika & Desserter Äggfritt Snabblagat |
För 4 person(er)
1.5 dl rismjöl |
1.5 dl bovetemjöl |
1 tsk bakpulver |
0.5 tsk bikarbonat |
1 nypa salt |
1 st ägg |
0.5 dl kokossocker |
0.5 dl kokosnektar |
1 tsk äkta vaniljpulver |
0.5 dl tahini |
0.75 dl ghee |
hackad mörk choklad/chocolate chips |
sesam att rulla i |