Paleobröd
Super easy
Cheap
Ett bra proteinrikt glutenfritt bröd kan vara svårt att hitta. Många innehåller mängder av kolhydrater, då dessa mjöler ofta är billigare. Men många är vi som mår bättre av att äta en mer proteinrik kost och minska på kolhydraterna så att hitta ett proteinrikt bröd som inte smakar för äggigt och har lite mer "bröd-karaktär" är svårt att hitta, tills nu. Hoppas du kommer tycka lika mycket om det här brödet som vi gör.
Prep
10m
Cook
30m
Kategori: | Frukost Bröd |
Seasons |
Du behöver:
Recept
3 dl mandelmjöl |
1 dl kokosmjöl |
1 dl bovetemjöl |
1 tsk bikarbonat |
1 msk psylliumfröskalpulver |
2 msk linfrön eller chiafrön |
1 tsk salt |
3 st ägg |
0.75 dl kokosolja |
0.5 msk äppelcidervinäger |
0.5 msk honung |
Gör så här:
- Sätt ugnen på 180 grader
- Blanda alla torra ingredienser
- Vispa äggen poröst med en elvisp
- Tillsätt kokosolja, äppelcidervinäger och honung i äggen och rör runt
- Blanda ihop äggbladningen med de torra ingredienserna tills allt är väl ihop blandat
- Konsistensen kommer vara en "knådvänlig deg" så varken för lös eller för torr.
- Smörj in en brödform med kokosolja
- Häll/tryck ner i brödformen,
- Strö pumpafrön ovanpå (frivilligt)
- Sätt in i ugnen på 180 grader i ca 20-30 min. Känn med en sticka så den är helt torr och ta ut när den är.
- Låt svalna helt innan förtäring.