Den här ljuvlig goda sensommar pajen får du helt enkelt inte missa. Att baka glutenfria pajer behöver varken vara komplicerat eller sluta i en torr och alldeles för smulig pajbotten. Denna blåbärspajen uppfyller alla kriterier för hur en blåbärspaj bör vara. Inte bara fri från gluten, mejerier och raffinerat socker utan också härlig kombination mellan sött, salt, syrligt och lite jordande smaken från kanel.
Kategori: | Fika & Desserter Äggfritt |
För 6 person(er)
2 dl mandelmjöl |
2 dl havremjöl |
2 msk kokosolja eller ghee |
1 msk kokosnketar |
1 tsk kanel (ceylon) |
1 nypa salt (oraffinerat havssalt) |
4 dl blåbär (frysta) |
0.25 dl vatten |
0.5 dl erytritol |
2 msk tapioca/arrowrot/potatisstärkelse |
1 msk citronjuice |
1 tsk kanel |
1 nypa salt |
3 dl riven kokos |
0.5 dl kokosolja (eventuellt mer) |
3 msk kokosnektar (eventuellt lite mer efter smak) |