Kanelbullar
Super easy
Cheap
Nu när hösten officiellt är här, ruskiga regndagarna kommer tätare och löven börjat gulna. Då kommer ett naturligt sug efter kanelbullar.
De passar både till eftermiddagsfika och till picknickkorgen.
De här kanelbullarna är dock inte som precis vilka andra som helst, de är glutenfria kanelbullar utan jäst och sötad med björksocker istället för raffinerat vitt socker. Enkla att göra och behöver inte vänta på någon jästid.
Kategori: | Fika & Desserter |
Seasons |
Du behöver:
Kanelbullar
2 st äggvitor |
3 dl mandelmjöl |
2 dl durramjöl |
1 dl tapioca |
1 dl havremjöl |
2.5 msk psylliumfröskal |
2 tsk bakpulver |
1 tsk xhantamgummi |
3 tsk malen kardemumma |
450 ml kokosmjölk |
0.5 dl ghee |
Fyllning
0.5 dl ghee |
1 msk kanelpulver (eller efter smak) |
4 msk björksocker (eller mer efter smak) |
Dekoration
2 st äggulor |
mandelflarn/riven kokos |
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader och förbered en ugnsplåt med bakplåtspapper
- Vispa äggvitan.
- Blanda ihop alla torra ingredienser.
- Tillsätt kokosmjölken, rumstempererat ghee och rör runt.
- Vänd i äggvitorna och rör runt till en jämn smet.
- Smeten kommer inte vara som "vanlig" knådbar kanelbulle deg utan mer kladdig.
- Låt den få vila i kylskåpet lite medan du förbereder fyllningen.
- Blanda smör/ghee med kanel och björksocker.
- Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper.
- Smörj på kanelblandningen till ett jämnt lager.
- Med hjälp av bakplåtspappret rulla ut degen till en rulle.
- Dela upp till 8-10 bullar.
- Sätt på bakplåtspappret, pensla på äggula, strössla på mandelflarn/riven kokos eller liknande.