Rödbetschokladkaka
Super easy
Cheap
En riktigt omtyckt kaka som alltid går hem.
Finlira med vispad kokosgrädde och hallonsås för ännu högre betyg från dina gäster.
Kategori: | Fika & Desserter |
Seasons |
Du behöver:
Kakabotten
3 st Ägg |
4 dl Medelgrovt rivna rödbetor |
1.5 dl Kokossocker |
100 g Hackad mörk choklad |
1.5 dl Rismjöl |
1.5 dl Mandelmjöl |
2 tsk Bakpulver |
3 msk Kakaopulver |
2 msk Lakritspulver |
0.5 tsk Salt |
1.5 dl Ghee eller Kokosolja |
1 dl Vatten |
Glasyr
0.5 dl Ghee |
100 g Smält Choklad |
0.5 dl Kokosnektar |
1 dl Havregrädde |
1 uns Salt |
1 msk Lakritspulver |
Gör så här:
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Vispa ägg, häll i kokossocker och blanda.
- Riv rödbetorna och tillsätt i äggsmeten.
- Häll ner hackad choklad i smeten.
- Blanda rismjöl, mandelmjöl, bakpulver, kakao, salt och lakritspulver häll i och blanda in vatten och olja.
- Degen kommer att bli rinnig och beroende på hur mycket vätska det är i rödbetorna kan man behöva reglera med lite mer mjöl. Lägg till mandelmjöl tills den får en bra konsistens, kanske runt 0,5 dl.
- Häll smeten in en springform, smord och mjölad med tex. mandelmjöl.
- Sätt in i ugnen i 30 min.
- Vänd på formen så kakan hamnar på ett fat och sätt på toppingen. Gör om du vill små hål i kakan med en sticka för att toppingen ska gå in i kakan.