Skip to main content
Må bra naturligt logo
Rödbetschokladkaka
Super easy
Cheap

En riktigt omtyckt kaka som alltid går hem.

Finlira med vispad kokosgrädde och hallonsås för ännu högre betyg från dina gäster.

Dela det här receptet

Kategori: Fika & Desserter
Seasons

Du behöver:

Kakabotten

3 st Ägg
4 dl Medelgrovt rivna rödbetor
1.5 dl Kokossocker
100 g Hackad mörk choklad
1.5 dl Rismjöl
1.5 dl Mandelmjöl
2 tsk Bakpulver
3 msk Kakaopulver
2 msk Lakritspulver
0.5 tsk Salt
1.5 dl Ghee eller Kokosolja
1 dl Vatten

Glasyr

0.5 dl Ghee
100 g Smält Choklad
0.5 dl Kokosnektar
1 dl Havregrädde
1 uns Salt
1 msk Lakritspulver

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Vispa ägg, häll i kokossocker och blanda.
  3. Riv rödbetorna och tillsätt i äggsmeten.
  4. Häll ner hackad choklad i smeten.
  5. Blanda rismjöl, mandelmjöl, bakpulver, kakao, salt och lakritspulver häll i och blanda in vatten och olja.
  6. Degen kommer att bli rinnig och beroende på hur mycket vätska det är i rödbetorna kan man behöva reglera med lite mer mjöl. Lägg till mandelmjöl tills den får en bra konsistens, kanske runt 0,5 dl.
  7. Häll smeten in en springform, smord och mjölad med tex. mandelmjöl.
  8. Sätt in i  ugnen i 30 min.
  9. Vänd på formen så kakan hamnar på ett fat och sätt på toppingen. Gör om du vill små hål i kakan med en sticka för att toppingen ska gå in i kakan.

Bli först att kommentera



Dela det här receptet