Kikärtssallad
Super easy
Cheap
Ugnsrostade kikärter i ugn med kryddor tills de är krispiga och servera i en sallad. Kan serveras som en lätt lunch eller middag eller som en del på buffébordet.
Passa på och rosta lite fler kikärter och bjud som hälsosamma snacks i stället för chilinötter. Kan sparas i en lufttät burk.
| Kategori: | Mellanmål & Snacks Tillbehör |
| Seasons |
Du behöver:
Kikärter
| 2 dl kokta kikärter |
| 2 tsk ghee |
| 0.5 tsk cayennepeppar |
| 0.5 tsk salt |
| 1 tsk chilipeppar |
| 0.5 tsk muskot |
Dressing
| 1 tsk gurkmeja |
| 0.5 msk balsamico |
| 0.5 msk citronsaft |
| 0.5 msk honung |
| 2 msk olivolja |
| 0.5 tsk örtsalt |
Sallad
| 4 blad romansallad |
| 1 dl ruccola |
| 75 g fetaost |
| 10 st kalamataoliver |
| 6 st sparris |
Gör så här:
- Blanda kikärter med ghee och kryddor och sätt in i ugnen på 200° i ca 20-30 min tills de är rostade och torra och låt svalna.

- (Dessa är också goda att äta som snacks)
- Rör ihop dressing.
- Blanda alla grönsaker, smula över fetaost, tillsätt kikärter och ringla över dressing.
