Skip to main content
Må bra naturligt logo
Tahinikakor
Super easy
Cheap

Goda glutenfria tahinikakor som är så där lagom söta och passar dig, som liksom vi, älskar tahinismaken (men smaken tar inte över för mycket så även tahini-skeptiker kommer gilla dem!).

Enbart sötade med kokossocker och lite kokossnektar, men detta går givetvis bra att byta ut till något liknande (ex. björksocker och rissirap). Du kan också ersätta bovete och rismjölet mot durramjöl om du föredrar. 

För att göra en vegansk version av kakorna kan du byta ut ägget mot ett chia-ägg (1 msk chiafrön + 2,5 msk vatten).

Receptet är inspirerat av GreenKitchenStories "Tahini, råg och choklad kakor"

Dela det här receptet

Kategori: Fika & Desserter Äggfritt Snabblagat
Seasons

Du behöver:

Recept

1.5 dl rismjöl
1.5 dl bovetemjöl
1 tsk bakpulver
0.5 tsk bikarbonat
1 nypa salt
1 st ägg
0.5 dl kokossocker
0.5 dl kokosnektar
1 tsk äkta vaniljpulver
0.5 dl tahini
0.75 dl ghee
hackad mörk choklad/chocolate chips
sesam att rulla i

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 180 grader
  2. Blanda de torra ingredienserna tillsammans. 
  3. Vispa ägg och kokossocker, tillsätt kokosnektar, vanilj. 
  4. Häll i tahini (det finns att köpa, men går lika enkelt att göra själv i en bra blender som blendtec med twister jar) och rör runt ordentligt. Tillsätt ghee och rör runt. 
  5. Försiktigt blanda i de torra ingredinserna och se till att degen blir jämn.  Häll i chokladen och rör runt.
  6. Smörj en plåt med lite ghee.
  7. Rulla degen i små bollar. Doppa bollarna i sesam och sätt sedan på plåten. Platta till bollarna lite grann. 
  8. Sätt in i ugnen på 180 grader i ca 10 min, tills de fått en liten gyllene färg. 
  9. Låt svalna helt innan förtäring
  10. Tagga gärna dina tahinikakor med #måbranaturligt och #måbramat på instagram. 
    Vill du spara receptet för att göra det en annan dag kan du pinna bilden:
    tahinikakor pin

Bli först att kommentera



Dela det här receptet