Skip to main content
Må bra naturligt logo
Pecanbitar
Easy
Fairly cheap

Dessa små läckerheter är en favorit hemma hos oss. Enkla att göra och smidiga att ha med på resan. Alla som fått smaka dem älskar dem!

Cook

15m

Wait

45m

Dela det här receptet

Kategori: Fika & Desserter Mellanmål & Snacks
Seasons

Du behöver:

Botten

3 dl mandelmjöl
1 st ägg
1 msk kokosolja
0.5 msk tapiokamjöl
1 nypa himalayasalt

Fyllning

10 st urkärnade dadlar
2 st ägg
0.5 dl lönnsirap
0.5 tsk äkta vaniljpulver

Garnering

2 dl pecannötter

Gör så här:

  1. Sätt på ugnen på 175 grader.
  2. I en matberedare: mixa mandelmjöl, ägg, kokosolja, tapioca och salt.
  3. Fortsätt köra matberedaren tills degen blivit som en boll.
  4. Lägg bakplåtspapper i en liten ugnsform och tryck ut degen jämnt på pappret.
  5. Förgrädda 15 min i ugnen
  6. Under tiden: Häll i dadlar, ägg, lönnsirap och vanilj i matberedaren. Mixa tills smeten är slät.
  7. Häll över fyllningen på degen när den är klar.
  8. Hacka pecannötter som du garnerar kakan med.
  9. Sätt in i ugnen i ca 25-35 min
  10. Ta ut och låt svalna innan du skär upp bitarna.

Bli först att kommentera



Dela det här receptet