Svartkålschips
Super easy
Cheap
Dessa goda hälsosamma chips är ett spännande och gott snacksalternativ. Man bör visserligen inte jämföra dem med vanliga potatischips, då de smakar helt annorlunda. Men trots det så är de riktigt beroendeframkallande och riktigt läckra!
Kategori: | Mellanmål & Snacks Tillbehör |
Seasons |
Du behöver:
Recept
15 st svartkålsblad |
1 krm söt paprika |
0.5 tsk salt |
1 krm vitlökspulver |
1 krm rosmarin |
ev svartpeppar och chilipeppar |
1 msk kokosolja |
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader
- Skölj svartkålsbladen.
- Torka noggrant, så torrt det bara går.
- Skär bort stjälkarna och skär svartkålen i lite mindre men lika stora bitar.
- Lägg i en skål och häll ner den smälta kokosoljan. Blanda runt kålen med händerna och krydda med lite himalayasalt och de andra kryddorna.
- Placera ut bitarna på bakplåtspapper på en bakplåt, låt dem ligga med mycket mellanrum från varandra.
- Sätt in i ugnen i max 10 min. Låt dem inte brännas!! Kolla redan efter 8 minuter ifall de känns krispiga.
- Det går att göra samma procedur fast med grönkål istället; de kan dock behöva någon extra minut i ugnen.