Skip to main content
Må bra naturligt logo
Saffransmuffins
Super easy
Cheap

Dessa saffransmuffins är sötade med xylitol/björksocker (kan bytas ut mot erytritol) och är perfekta för de som kämpar med överväxt av Candida Albicans och går på "grön kur"/"anti-candida-diet" men som ändå är sugen på något gott.
Men även om du inte har problem med Candida kommer de här muffinsen definitivt gå hem hos både unga som små i familjen. Perfekt litet eftermiddagsfika eller till vinterutflykten.

Dela det här receptet

Kategori: Fika & Desserter Anti-Candida Detox
Seasons Winter

Du behöver:

Recept

3 st Ägg
1 dl Erytritol / Xylitol (kallas även för björksocker)
0.5 g Saffran
2 dl Mandelmjöl
0.5 msk Pyssliumfröskal
1 tsk Bikarbonat

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 185 grader.
  2. Vispa äggen poröst gärna med elvisp. 
  3. Tillsätt efter ett litet tag  Björksocker / Erytritol och fortsätt vispa.
  4. Blanda sedan de torra ingredienserna i en bunke för sig.
  5. Vispa sedan försiktigt ner de torra ingredienserna i äggblandningen och rör om väl till smeten är jämn. 
  6. Sätt fram en plåt med ca 10 muffinsformar och häll i 3/4 av formen. 
  7. Sätt in i ugnen på 185 grader och känn efter med en sticka om de är utan kladd efter 15-20 min. 

    saffransmuffins pin
  8.  

Kommentarer 5/5

Martina

De här var supergoda. Blev uppskattade av familjen.

29 aug 2023

Väldigt goda!

29 aug 2023

Kommentera



Dela det här receptet