Skip to main content
Må bra naturligt logo
Blixtsnabba Banan-Jordnötsglassen
Super easy
Cheap

Trodde du, liksom jag, att hemmagjord glass måste vara en invecklad process med att dela ägg och koka mjölk och använda en svårdiskad glassmaskin, som dessutom står så långt in i skåpet för att den är så krånglig att använda just för att det är så omständligt att göra glass? Lätt överdrift kanske, men följande är i alla fall mycket enklare, bland de enklaste saker man kan ta sig an i köket. Det du behöver är en mixer och frysta bananer, och i det här fallet, jordnötssmör. Jordnötssmöret kan du byta ut mot vilket nötsmör du vill, eller kanske bara använda lite kokosmjölk och servera till en tropisk fruktsallad. Bananen ger en riktigt skön konsistens på glassen och såklart behövs ingen annan sötning. När bananerna börjar bli lite gamla och du inte riktigt vet vad du ska göra med dem är det perfekt att frysa in till detta ändamål. Att använda en Blendtec med Twister Jar som rör runt i innehållet medan mixern kör är oerhört effektivt, tar 10-15 sekunder att få en helt slät glass.

Dela det här receptet

Kategori: Fika & Desserter Rawfood
Seasons

Du behöver:

Glass

4 st frysta stora bananer
3 msk jordnötssmör
2 tsk kokosolja
ev kokosmjölk eller annan vätska

Gör så här:

  1. Lägg frysta bananer och jordnötssmör och eventuell vätska i en mixer och mixa. TIllsätt kokosolja mot slutet för en krämigare konsistens. (Avocado funkar även för detta ändamål)
  2. Ät direkt, eller sätt in i frysen för att inta senare.
  3. Toppa med till exempel kakaonibs, hackade jordnötter, rom-russin eller bärsås.
    bananjordnotssmorglass2

Bli först att kommentera



Dela det här receptet