Skip to main content
Må bra naturligt logo
Saffransplättar
Super easy
Cheap

Saffransplättar för härliga vintermorgnar med familj och vänner!

Saffran är en sådan fantastisk krydda som har harmoniserande och rogivande egenskaper. Inte undra på att den blivit en sådan vinterkrydda. Nu i vintermörkret behöver vi verkligen gyllenesaffran för att förgylla livet. 

Och de här saffransplättarna gör verkligen sitt för att förgylla vilken långfrukost som helst. De är dessutom glutenfria och mjölkfria och du kan använda vad du vill för topping. Vi föreslår rostade nötter, men även hemmagjord chia-jordgubbssylt går utmärkt bra, gärna i kombination med kokosnektar

Dela det här receptet

Kategori: Frukost Fika & Desserter Mellanmål & Snacks
Seasons

Du behöver:

Recept

3 st ägg
2 dl kokosmjölk + 1-2 dl
1 dl Mandelmjöl/Kokosmjöl
1 dl Rismjöl
0.5 tsk bakpulver
0.5 g saffran
kokosolja eller ghee till stekning

Gör så här:

  1. Vispa äggen
  2. Häll i 2 dl kokosmjölk och vispa
  3. Tillsätt saffranspulvret och fördela i mjölk och äggblandningen
  4. Häll i de torra ingredienserna och rör runt. 
  5. Troligen behöver du minst 1 dl mer kokosmjölk (vatten går ocskå  bra) särskilt om du använder kokosmjöl som suger åt sig mycket vätska. 
  6. Hetta upp ett plättjärn eller en gjutjärnspanna. 
  7. När järnet är hett, häll i lite ghee eller kokosolja i pannan och häll i lite mindre än 0,5 dl utav plättsmeten i järnet för varje plätt. 
  8. När ovansidan inte är flytande längre vänd plätten och stek andra sidan.  
  9. Servera med rostade valnötter, rostade kokosflingor, kokos- eller lönnsirap eller annat du föredrar.
  10.  

Bli först att kommentera



Dela det här receptet