Skip to main content
Må bra naturligt logo
Chocolat aux haricots noirs
Super easy
Cheap

Chokladkakor, ja, mer komplicerat behöver man inte göra det. Lägg i svarta bönor för en skön konsistens och ett högre proteininnehåll, om det nu kan vara en bra ursäkt för att få äta kakor. Men det gör ju inget att äta dessa ändå - ett hälsosammare alternativ.

Dela det här receptet

Kategori: Fika & Desserter
Seasons

Du behöver:

Recept

2 st Ägg
1 dl Kokosnektar
3 msk Kakao
0.5 tsk Äkta vaniljpulver
2 dl Hasselnötsmjöl
1 dl Bovetemjöl
2 tsk Bakpulver
1 nypa Havssalt
2 dl Kokta Svarta Bönor
1 näve Kakaonibs
2 msk Nötmjölk

Gör så här:

  1. Separera äggen i äggula och äggvita.
  2. Vispa äggvitan fluffig och blanda sedan äggula med kokosnektar, vanilj och kakao.
  3. Rör ihop de torra ingredienserna: hasselnötsmjöl, bovetemjöl, bakpulver och salt.
  4. Rör ner de torra ingredienserna i äggulesmeten och mixa / vispa / rör ihop.
  5. Tillsätt nötmjölk, ghee och de mixade svarta bönorna och blanda vidare.
  6. Vänd till sist i den vispade äggvitan och kakaonibsen (OBS mixa eller vispa ej), rör försiktigt till en kladdig deg som du sedan klickar ut på en plåt med bakplåtspapper.
  7. Låt de kladdiga degklickarna utvecklas till färdiga mjuka kakor i en ugn som är 175° varm i 30 minuter.
  8. Upplevelsen blir komplett med vispad kokosgrädde och hallon på toppen - som en bakelse. Ställ då en burk kokosmjölk i kylen minst 2 timmar, öppna sedan burken och ta ut den tjocka kokosgrädden. Vispa tillsammans med vaniljpulver en kort stund och lägg på kakan. På med rika mängder hallon och kakaonibs. Voilà!

Bli först att kommentera



Dela det här receptet