Cho-Kladdig Rawfood tårta
Super easy
Cheap
Denna smarriga chokladtårta är en klassiker hemma hos oss, då den är så smidig att göra och kan snabbt lagas till när fantasin för annat tryter. Eller för att imponera på gäster som är misstänksamma mot raw-food.
Kategori: | Fika & Desserter |
Seasons |
Du behöver:
Botten
1 dl Mandlar |
1 dl Valnötter |
12 st Dadlar |
Chokladkräm
1 dl Valfri Nöt- eller Havremjölk |
2 st Mogna Avokado |
0.5 dl Kokosnektar |
1 dl Rå Kakaopulver |
1 nypa Äkta Vaniljpulver |
1 msk Chiafrön (valfritt) |
Macapulver eller annan superfood som du tycker om och skulle passa (valfritt) |
Garnering
1 satsa Kokosgrädde |
lite Kakaonibs eller kakaopulver |
lite Kokosnektar |
Eventuellt lite Mynta- eller Citronmelissblad |
Gör så här:
- Börja med att mixa nötterna i en matberedare. När det blivit små smulor av det. Häll i några dadlar i taget och mixa tills konsistensen är mjuk och kladdig. Eventuellt kan någon droppe vatten hällas i.
- Tryck ut bottnen i en valfri form.
- Mixa avokadon och tillsätt kokosnektar, rå kakaopulver, vaniljpulver och eventuellt chiafrön eller annan valfri superfood till fyllningen och mixa i matberedaren tills det bli en jämn smet.
- Smaka av och tillsätt eventuellt mer sötning eller annan kryddning om du tycker det behövs.
- Häll smeten på bottnen och ställ in i kylen. Förbered kokosgrädden.
- När det är dags för servering, garnera tårtan med kokosgrädde (eller servera vid sidan av). Dekorera med kakaopulver och sprinkla lite Kokosnektar på.
- Klart!