Skip to main content
Må bra naturligt logo
Cho-Kladdig Rawfood tårta
Super easy
Cheap

Denna smarriga chokladtårta är en klassiker hemma hos oss, då den är så smidig att göra och kan snabbt lagas till när fantasin för annat tryter. Eller för att imponera på gäster som är misstänksamma mot raw-food.

Dela det här receptet

Kategori: Fika & Desserter
Seasons

Du behöver:

Botten

1 dl Mandlar
1 dl Valnötter
12 st Dadlar

Chokladkräm

1 dl Valfri Nöt- eller Havremjölk
2 st Mogna Avokado
0.5 dl Kokosnektar
1 dl Rå Kakaopulver
1 nypa Äkta Vaniljpulver
1 msk Chiafrön (valfritt)
Macapulver eller annan superfood som du tycker om och skulle passa (valfritt)

Garnering

1 satsa Kokosgrädde
lite Kakaonibs eller kakaopulver
lite Kokosnektar
Eventuellt lite Mynta- eller Citronmelissblad

Gör så här:

  1. Börja med att mixa nötterna i en matberedare. När det blivit små smulor av det. Häll i några dadlar i taget och mixa tills konsistensen är mjuk och kladdig. Eventuellt kan någon droppe vatten hällas i.
  2. Tryck ut bottnen i en valfri form.
  3. Mixa avokadon och tillsätt kokosnektar, rå kakaopulver, vaniljpulver och eventuellt chiafrön eller annan valfri superfood till fyllningen och mixa i matberedaren tills det bli en jämn smet.
  4. Smaka av och tillsätt eventuellt mer sötning eller annan kryddning om du tycker det behövs.
  5. Häll smeten på bottnen och ställ in i kylen. Förbered kokosgrädden.
  6. När det är dags för servering, garnera tårtan med kokosgrädde (eller servera vid sidan av). Dekorera med kakaopulver och sprinkla lite Kokosnektar på.
  7. Klart!

Liknande Recept

Bli först att kommentera



Dela det här receptet