Skip to main content
Må bra naturligt logo
Saffransbullar med Mandelgömma
Super easy
Cheap

Glutenfria Saffransbullar med Mandelgömma hör sig verkligen hemma på buffébordet till vinterbjudningar. Vi har i receptet valt att använda Xylitol och Rårissirap för att minska på fruktosen. Men om du föredrar kan du använda kokossocker och honung eller lönnsirap istället.

Cook

15m

Wait

30m

Dela det här receptet

Kategori: Fika & Desserter Detox Paleo Keto
Seasons

Du behöver:

Recept

2.5 dl Mandelmjöl
1 dl Durramjöl
3 msk Psylliumfröskal
2 tsk Bakpulver
2 st Ägg, sepererade
0.5 dl Xylitol, kan ev bytas ut mot kokossocker
0.5 dl Ghee, smält - kan bytas ut mot kokosolja
1 paket Saffran
0.5 dl Kokosmjölk
2 nypor Himalaysalt
0.5 dl Rårissirap, glutenfri - kan ev bytas ut mot honung eller lönnsirap

Kräm

3 msk Mandelmjöl
1 msk Kokosmjölk, ev 1 msk mer
2 msk Rårissirap, glutenfri - kan ev bytas ut mot honung eller lönnsirap
2 tsk Kardemumma, malen
0.5 tsk Äkta Vaniljpulver

Gör så här:

  1. Blanda de torra ingredienserna för sig: Mandelmjöl, Durramjöl, Bakpulver, Psylliumfröskal och salt.
  2. Separera äggen.
  3. Vispa äggvitan ordentligt.
  4. Häll i Xylitolet i äggvitan och rör om. 5. Smält ghee ifall den är hård. Häll i äggulan, vaniljpulver, rissirap och saffran och blanda ordentligt.
  5. Häll i ägguleblandningen i de torra ingredienserna.
  6. Vik ner äggvitan i smeten.
  7. Rör om ordentligt.
  8. Låt smeten stå och svälla i minst 10 minuter.
  9. Under tiden blanda ihop mandelmassakrämen: mandelmjöl, kokosmjölk, rissirap och kardemumma.
  10. Forma saffranssmeten till bollar - ca 10 stycken och sätt på en smord plåt.
  11. Tryck med fingret i bullarna så det blir en liten grop. Häll i mandelmassan i gropen.
  12. Eventuellt toppa med russin.
  13. Sätt in i ugnen på 175 grader i 20-25 minuter. Ta ut ur ugnen när de är lite gyllene och inte kladdar när du sticker i dem.
  14. saffransbullehand

Kommentarer 5/5

Martina

Älskar dessa, så goda!

11 dec 2019

Kommentera



Dela det här receptet