Skip to main content
Må bra naturligt logo
Hasselnötschokladpaj
Super easy
Cheap

Härlig guldkant på vardagen blir det med denna smakrika hasselnötspaj.
Den har förgyll många bjudningar som pricken över i:et desserten och alla gäster älskar den.
Den bjuder på en sofistikerad vuxen smak samtidigt som chokladen gör den så tillfredsställande.

Eftersom bovete och hasselnötter är i samma matgrupp så är denna pajen väldigt passande för de med många matintoleranser och som äter enligt rotationskost

Cook

15m

Wait

25m

Dela det här receptet

Kategori: Fika & Desserter
Seasons

Du behöver:

Pajskal

2 dl Hasselnötsmjöl
2 dl Bovetemjöl
1 tsk Himalaysalt
1 tsk Äkta Vaniljpulver
1 dl Kokosolja/Ghee
1 st Ägg
1 tsk Bakpulver

Fylllning

2.5 dl Kokosmjölk
80 g Hackad Mörk Choklad (ca 2 dl)
2 st Ägg
3 msk Björksocker
1 tsk Äkta Vaniljextrakt
0.5 tsk Himalayasalt

Choklad

20 g Mörk Choklad
2 msk Kokosmjölk

Garnering

Mandelflarn

Gör så här:

  1. Blanda ihop de torra ingredienserna till bottnen.
  2. Vispa ägg och häll i de torra ingredienserna.
  3. Häll sedan i kokosolja/ghee.
  4. Tryck ut den i en smord springform (vi använde 20 cm). Se till att kanterna är rätt så höga så inte fyllningen kommer täckas över pajens kant. 
  5. Nagga pajbotten lite lätt med en gaffel.
  6. Förgrädda i ugnen i 175° i 10 minuter. Låt svalna.
  7. Under tiden som pajskalet är i ugnen: Värm upp kokosmjölken, hacka ca 80 g av den mörka chokladen. Häll chokladen i kokosmjölken, stäng av värmen på plattan och låt chokladen smälta, var försiktig så den hackade chokladen inte bränns. Rör runt så att det blir en jämn smet.
  8. Blanda ägg, vanilj, björksocker och himalayasalt.
  9. Häll äggblandning i chokladmjölken.
  10. Häll i pajformen och grädda i 175° i 20-25 min.
  11. Eventuellt om du vill göra den än mer festlig häll på rostade mandelflarn och gör lite choklad att hälla på.
  12. Smält chokladen tillsammans med lite kokosmjölk. 
  13. Låt kakan ha fått svalna helt innan du häller på chokladen. 
  14. Låt den svalna.
  15. Serveras godast om den är aningen lite kyld eller i rumstemperatur.
    hasselnotschokladpaj pin

Bli först att kommentera



Dela det här receptet