Hasselnötschokladpaj
Super easy
Cheap
Härlig guldkant på vardagen blir det med denna smakrika hasselnötspaj.
Den har förgyll många bjudningar som pricken över i:et desserten och alla gäster älskar den.
Den bjuder på en sofistikerad vuxen smak samtidigt som chokladen gör den så tillfredsställande.
Eftersom bovete och hasselnötter är i samma matgrupp så är denna pajen väldigt passande för de med många matintoleranser och som äter enligt rotationskost
Cook
15m
Wait
25m
Kategori: | Fika & Desserter |
Seasons |
Du behöver:
Pajskal
2 dl Hasselnötsmjöl |
2 dl Bovetemjöl |
1 tsk Himalaysalt |
1 tsk Äkta Vaniljpulver |
1 dl Kokosolja/Ghee |
1 st Ägg |
1 tsk Bakpulver |
Fylllning
2.5 dl Kokosmjölk |
80 g Hackad Mörk Choklad (ca 2 dl) |
2 st Ägg |
3 msk Björksocker |
1 tsk Äkta Vaniljextrakt |
0.5 tsk Himalayasalt |
Choklad
20 g Mörk Choklad |
2 msk Kokosmjölk |
Garnering
Mandelflarn |
Gör så här:
- Blanda ihop de torra ingredienserna till bottnen.
- Vispa ägg och häll i de torra ingredienserna.
- Tryck ut den i en smord springform (vi använde 20 cm). Se till att kanterna är rätt så höga så inte fyllningen kommer täckas över pajens kant.
- Nagga pajbotten lite lätt med en gaffel.
- Förgrädda i ugnen i 175° i 10 minuter. Låt svalna.
- Under tiden som pajskalet är i ugnen: Värm upp kokosmjölken, hacka ca 80 g av den mörka chokladen. Häll chokladen i kokosmjölken, stäng av värmen på plattan och låt chokladen smälta, var försiktig så den hackade chokladen inte bränns. Rör runt så att det blir en jämn smet.
- Blanda ägg, vanilj, björksocker och himalayasalt.
- Häll äggblandning i chokladmjölken.
- Häll i pajformen och grädda i 175° i 20-25 min.
- Eventuellt om du vill göra den än mer festlig häll på rostade mandelflarn och gör lite choklad att hälla på.
- Smält chokladen tillsammans med lite kokosmjölk.
- Låt kakan ha fått svalna helt innan du häller på chokladen.
- Låt den svalna.
- Serveras godast om den är aningen lite kyld eller i rumstemperatur.