Skip to main content
Må bra naturligt logo
Kladdkaka
Super easy
Cheap

Jag var grym på att baka kladdkaka. Gjorde de kladdigaste och smarrigaste. Sen jag endast började äta naturligt och rent, gluten-, mjölk- och sockerfritt har jag inte riktigt lyckats få till den där perfekta kladdkakan. Förrän nu. 

Men den är mer ett mellanting av en chokladkaka och kladdkaka, så den även passar de gommar som inte föredrar det kladdiga.

Alltså en kaka för alla.

Prep

15m

Cook

20m

Dela det här receptet

Kategori: Fika & Desserter
Seasons

Du behöver:

Recept

2 st ägg, separerade
1.5 dl kokossocker
1.5 dl mandelmjöl
3 msk kakao
1 tsk äkta vanilj
1 dl ghee

Tillbehör

kokosgrädde
hallon

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält ghee
  3. Separera 2 ägg
  4. Vispa vitan fluffig, häll i hälften av kokossockret och vispa tillsammans.
  5. Vispa gulan tillsammans med hälften av kokossockret.
  6. Häll i vanilj och kakao i gulan och vispa.
  7. Blanda försiktigt ner mandelmjölet i gulan och rör om ordentligt. Det ska vara fritt från klumpar. 
  8. Vänd sedan försiktigt ner vitan i smeten och rör om till en mjuk smet. 
  9. Häll sedan i smält ghee och rör om.
  10. Ta fram 4 små formar och häll över en fjärdedel av smeten i varje form.
  11. Häll lite vatten i en långpanna och sätt de små formarna på den. 
  12. Sätt in i ugnen och vänta 12 min. Känn med sticka om det är den konsistensen du vill ha. Annars kan du ha dem i längre (max 20 min).

Liknande Recept

Bli först att kommentera



Dela det här receptet