Kokosgrädde
Super easy
Cheap
Den här oerhört enkla grädden är en räddare i nöden för den som vill äta hälsosamt. Den är frisk, krämig och go'.
Den kan användas till tårtor, bakelser, våfflor, jordgubbar - ja allt du i vanliga fall skulle haft vispgrädde till.
Kategori: | Fika & Desserter Rawfood Paleo |
Seasons |
Du behöver:
Recept
2 burkar kokosmjölk eller kokosgrädde |
ev äkta vaniljpulver |
Xylitol/Björksocker (kokossocker går också bra) |
Gör så här:
- Om du använder kokosmjölk. Ställ burken/förpackningen i kylen i några timmar.
- Öppna burken och förpackningen och sleva ur den hårda översta delen av kokosen och placera i en bunke.
- Vispa med en elvisp till önskad konsistens. Smaksätt med lite äkta vaniljpulver samt eventuell sötning (Björksocker fungerar mycket bra eftersom det är vitt men även kokossocker eller liknande går bra).
- Beroende på hur länge den har stått kylt kan den vara olika hård. Är den för hård ta då lite lite av kokosvattnet som är kvar och spä ut med.
- Det finns även "kokosgrädde" i olika förpackningar. Du gör samma sak (vispa och smaksätt) men utan att ha behövt ställa den i kylskåpet några timmar innan, se bara till att inte ha haft den placerad i direkt värme av något slag så den har behållit sin "hårdare gräddigare" konsistens.