Skip to main content
Må bra naturligt logo
Frasvåfflor
Super easy
Cheap

Riktigt frasiga våfflor är en dröm att ha en härlig helgfrukost eller som festligare kvällsfika. Vi älskar våfflor och de här glutenfria frasvåfflorna har blivit en favorit hemma. För att få dem extra frasiga använd gärna kolsyrat vatten och lägg dem på ett galler för att svalna under tiden du gräddar dem och innan du ska äta. Får de svalna på galler istället för att läggas på hög kommer de vara mycket mer frasiga. Vi severar gärna våfflorna med hemmagjord chiasylt, lönnsirap, frukt, bär och grädde.

Dela det här receptet

Kategori: Frukost Fika & Desserter Mellanmål & Snacks
Seasons

Du behöver:

Recept

3 st ägg
2 dl havremjöl
2 dl tapiocamjöl, arrowrotpulver eller majsstärkelse
0.25 msk psylliumfröskalspulver
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
4 dl kolsyrat vatten
1 dl ghee (rumstempererat eller smält)

Gör så här:

  1. Värm upp våffeljärnet.
  2. Mixa alla ingredienserna i en blender, men bara 2,5-3 dl av vattnet, spara resten till senare.
  3. När våffeljärnet är varmt smöra in ovan- och undersidan med lite ghee med hjälp av en pensel.*
  4. Häll i ca 1 dl av smeten för att göra en våffla. 
  5. När våffloran är färdig gräddade lyfter jag försiktigt upp våfflorna med en gaffel och lägger dem på ett galler.#
  6. Så fort smeten har tjocknat (vilket den kommer att göra) spä ut smeten med lite mer kolsyrat vatten och mixa den.¤
  7. Fortsätt proceduren med gräddningen tills alla våfflor är klara.

Notes

* Med mitt våffeljärn behöver jag bara smöra in järnet innan första våfflan. Men det kanske är olika.  

# Jag brukar lita mer på ljudet av våfflorna som gräddas än på blinkande ljuset på våffeljärnet. Så när du hör att pysandet slutat så öppnar jag upp våffeljärnet

¤Jag har skrivit 4 dl kolsyrat vatten sammanlagt, men aningens mer kan behövas, ta bara lite åt gången när du spär ut smeten och mixa den.

Bli först att kommentera



Dela det här receptet