Amaranthgröt med glaserade nötter
Super easy
Cheap
En lite lyxigare frukostvariant att förgylla vardagen med. Den näringsrika och hälsosamma amaranthen gör att man känner sig mätt och belåten länge. Toppad med glaserade nötter och frukter är njutningen fullständig.
Kategori: | Frukost Detox |
Seasons |
Du behöver:
Recept
2 dl Amaranth |
5 dl Vatten |
Glasyr
4 msk Pecannötter |
1 nypa Malen Kanel |
0.5 st Banan i skivor |
2 msk Torkade Äppelbitar |
2 msk Kokosolja |
2 msk Kokosnektar (eller annan valfri sötning) |
Gör så här:
- Skölj amaranth noggrant i en tät sil.
- Häll upp amaranth och vatten i en kastrull och koka upp.
- Låt den sedan koka på svag värme i ca 15-20 min. Rör om då och då för att vara säker på att det inte bränns fast.
- Under tiden gröten kokar: Rosta pecannötter lite försiktigt på spisen.
- Tillsätt skivade bananer så att de får bli lite varma och mjuka.
- Ha sedan i kokosolja och kokosnektar (eller annan valfri sötning) samt krydda med kanel (om du vill kan du även ha lite kanel i gröten).
- När nöt-och bananblandningen blivit en aptitlig liten gegga, stäng av spisen och tillsätt de torkade äppelbitarna.
- När gröten är klar servera den i en fin skål och toppa med nöt- och bananblandningen. Avnjut gärna med en kopp örtte!