Glutenfri- och sockerfria Semlor
Super easy
Cheap
Enkla glutenfria semlor att göra som passar bra till en låg-kolhydratsdiet eller när du går på candidadiet då de enbart är sötade med xylitol (björksocker).
Du kan ju välja själv om du vill använda kyld kokosgrädde eller vispgrädde
Kategori: | Fika & Desserter Anti-Candida Paleo Keto |
Seasons |
Du behöver:
Recept
2 st Ägg |
2.5 msk Xylitol |
0.25 dl Kokosolja |
3 dl Mandelmjöl |
1 dl Kokosmjöl |
1 tsk Guarguargum |
2 tsk Bakpulver |
2 tsk Mortlad Kardeumma |
Mandelmassa
1 - 2 msk Mandelmjöl |
2 tsk Mixad Xylitol |
0.5 msk Kokosolja |
Urgröpt Semlebulle |
Gör så här:
- Sätt ugnen på 185 grader.
- Blanda de torra ingredienserna.
- Häll försikitgt ner de torra ingredienserna i äggröran och rör runt.
- Sätt bakplåtspapper på en plåt.
- Forma till 6 bollar och sätt på plåten.
- Sätt in i ugnen i ca 15 min.
- Under tiden mixa xylitol i en blender så det blir till ett pulver.
- Känn med en sticka om bullarna är klara.
- Om de är klara ta ut ur ugnen och låt svalna på ett galler. När de har svalnat kan du skära av toppen.
- Gröp ur lite av innehållet och blanda tillsammans med innehållet till mandelmassan.
- Vispa grädde/kokosgrädde med 1-2 tsk xylitol pulver.
- Lägg mandelmassan i bullarna och toppa med grädden.
- Sätt på topparna och skaka xylitolpulver på toppen.
- Gillade du det här receptet? Tagga #måbranaturligt på sociala medier. Hinner du inte inte göra receptet just nu? Pinna recepet på pinterest: