Skip to main content
Må bra naturligt logo
Glutenfri- och sockerfria Semlor
Super easy
Cheap

Enkla glutenfria semlor att göra som passar bra till en låg-kolhydratsdiet eller när du går på candidadiet då de enbart är sötade med xylitol (björksocker)

Du kan ju välja själv om du vill använda kyld kokosgrädde eller vispgrädde

Dela det här receptet

Kategori: Fika & Desserter Anti-Candida Paleo Keto
Seasons

Du behöver:

Recept

2 st Ägg
2.5 msk Xylitol
0.25 dl Kokosolja
3 dl Mandelmjöl
1 dl Kokosmjöl
1 tsk Guarguargum
2 tsk Bakpulver
2 tsk Mortlad Kardeumma

Mandelmassa

1 - 2 msk Mandelmjöl
2 tsk Mixad Xylitol
0.5 msk Kokosolja
Urgröpt Semlebulle

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 185 grader.
  2. Mixa ägg, xylitol och kokosolja.
  3. Blanda de torra ingredienserna.
  4. Häll försikitgt ner de torra ingredienserna i äggröran och  rör runt.
  5. Sätt bakplåtspapper på en plåt.
  6. Forma till 6 bollar och sätt på plåten.
  7. Sätt in i ugnen i ca 15 min.
  8. Under tiden mixa xylitol i en blender så det blir till ett pulver.
  9. Känn med en sticka om bullarna är klara.
  10. Om de är klara ta ut ur ugnen och låt svalna på ett galler. När de har svalnat kan du skära av toppen.
  11. Gröp ur lite  av innehållet och blanda tillsammans med innehållet till mandelmassan.
  12. Vispa grädde/kokosgrädde med 1-2 tsk xylitol pulver.
  13. Lägg mandelmassan i bullarna och toppa med grädden.
  14. Sätt på topparna och skaka xylitolpulver på toppen.
  15. Gillade du det här receptet? Tagga #måbranaturligt på sociala medier. Hinner du inte inte göra receptet just nu? Pinna recepet på pinterest:
    Semlor pin

Bli först att kommentera



Dela det här receptet