Ghee
Super easy
Cheap
Gör eget klarnat smör. Du får ett ghee som passar till stekning, på smörgåsen, i bakverken och till popcornen. Det doftar dessutom smörkola i hela hemmet under tillverkningen.
Ghee är enkelt sagt smör utan proteiner och klarar således högre temperaturer utan att fettsyrorna förstörs.
Kategori: | Frukost Lunch & Middag Detox Paleo Keto |
Seasons |
Du behöver:
Ingredienser
1 kg smör |
Gör så här:
- Lägg smör i en kastrull och låt det sjuda på låg temperatur, om inte spisens lägsta så den näst lägsta värmen.
- Salter och annat kommer att lägga sig på ytan efter ett tag. Du kan lätt avlägsna dessa ämnen med en sked.
- Vissa ämnen kommer dock sjunka till botten. Det är dessa ämnen som kommer ge upphov till den fantastiska toffee-smaken och doften. Låt det därför sjuda ett tag tills det blir ljusbrunt - då är det dags att stänga av plattan.
- Låt det svalna ett tag i kastrullen och häll det upp på burk sedan. Använd sil / en tät cheesecloth (ostduk?) om du vill vara säker på att inte få med något annat än just fettet. Det brukar dock fastna i botten på kastrullen.