Skip to main content
Må bra naturligt logo
Rå Snickerskaka
Super easy
Cheap

Hur gott är inte snickers-smaken? En hälsosammare rå kaka med cashew- och jordnötskräm gör en inte besviken.

Det fantastiska är att det är så oerhört lätt att göra. Många kanske känner sig lite osäkra till att baka raw-food men faktum är att det kunde inte vara enklare. Bara man har förberett genom att blötlägga cashewnötterna och mixa dem släta. 

Hoppas ni kommer gilla den här raw-food kakan som vi, våra familjemedlemmar och vänner gjort.

Dela det här receptet

Kategori: Fika & Desserter Rawfood
Seasons

Du behöver:

Botten

3 dl valnötter
1.5 dl dadlar
1 msk kokosolja

Fyllning

3 dl cashewnötter
2 msk jordnötssmör
2 msk kokosnektar
2 mslk kokosolja

Karamellsås

0.5 dl dadlar
1 msk jordnötssmör

Garnering

jordnötter
1 dl choklad, smält

Gör så här:

  1. Förbered genom att blötlägga cashewnötterna gärna 3-4 timmar innan.
  2. Sätt bakplåtspapper i en springform eller ugnsform.
  3. Mixa dadlarna först, ta ut lite av dadlarna och lägg undan för karamellsåsen, tillsätt valnötter och kokosolja till mixern och mixa slät.
  4. Tryck ut valnötsbotten på bakplåtspappret och sätt in formen i frysen.
  5. Mixa cashewnötterna tills de har blivit som cashwenötssmör. I blendtecs twister jar går detta mycket snabbt och lätt. Tillsätt jordnötssmör, kokosnektar och kokosolja och mixa slät. Häll cashewnötssmeten på valnötsbotten och sätt in i frysen. 
  6. Blanda dadelsmeten som du lagt undan och tillsätt 1 msk jordnöttsmör och 1 msk kokosolja. Ställ åt sidan.
  7. Smält mörka chokladen i ett vattenbad. 
  8. Ta ut kakan ur frysen och häll på karamellsåsen, häll på jordnötter och smälta chokladen. Sätt in i frysen igen. 
  9. Ta ut kakan en liten tid innan servering så den kan tina upp lite. Skär upp i rutor och servera. Förvara i frysen. 

Bli först att kommentera



Dela det här receptet