Rå Snickerskaka
Super easy
Cheap
Hur gott är inte snickers-smaken? En hälsosammare rå kaka med cashew- och jordnötskräm gör en inte besviken.
Det fantastiska är att det är så oerhört lätt att göra. Många kanske känner sig lite osäkra till att baka raw-food men faktum är att det kunde inte vara enklare. Bara man har förberett genom att blötlägga cashewnötterna och mixa dem släta.
Hoppas ni kommer gilla den här raw-food kakan som vi, våra familjemedlemmar och vänner gjort.
Kategori: | Fika & Desserter Rawfood |
Seasons |
Du behöver:
Botten
3 dl valnötter |
1.5 dl dadlar |
1 msk kokosolja |
Fyllning
3 dl cashewnötter |
2 msk jordnötssmör |
2 msk kokosnektar |
2 mslk kokosolja |
Karamellsås
0.5 dl dadlar |
1 msk jordnötssmör |
Garnering
jordnötter |
1 dl choklad, smält |
Gör så här:
- Förbered genom att blötlägga cashewnötterna gärna 3-4 timmar innan.
- Sätt bakplåtspapper i en springform eller ugnsform.
- Mixa dadlarna först, ta ut lite av dadlarna och lägg undan för karamellsåsen, tillsätt valnötter och kokosolja till mixern och mixa slät.
- Tryck ut valnötsbotten på bakplåtspappret och sätt in formen i frysen.
- Mixa cashewnötterna tills de har blivit som cashwenötssmör. I blendtecs twister jar går detta mycket snabbt och lätt. Tillsätt jordnötssmör, kokosnektar och kokosolja och mixa slät. Häll cashewnötssmeten på valnötsbotten och sätt in i frysen.
- Blanda dadelsmeten som du lagt undan och tillsätt 1 msk jordnöttsmör och 1 msk kokosolja. Ställ åt sidan.
- Smält mörka chokladen i ett vattenbad.
- Ta ut kakan ur frysen och häll på karamellsåsen, häll på jordnötter och smälta chokladen. Sätt in i frysen igen.
- Ta ut kakan en liten tid innan servering så den kan tina upp lite. Skär upp i rutor och servera. Förvara i frysen.