Frozen Raw Keylime pie
Super easy
Cheap
En uppfriskande limekaka eller glassbar för härliga sommardagar som både äldre och yngre kommer uppskatta.
MIxade blötlagda cashewnötter är ett veganskt, mjölkfritt supergott alternativ för glass. Den syrliga smaken från limen bryter av den annars "ostiga" smaken man kan få från cashewnötterna och sötman från kokosnektarn rundar av och gör hela till en härlig liten smakupplevelse. Den nötiga botten ger lite härliga tuggkänsla och samtidigt enklare om man vill hålla den i handen när man äter.
Kategori: | Fika & Desserter Rawfood |
Seasons |
Du behöver:
Botten
1.5 dl mandlar |
1.5 dl solrosfrön |
1.5 dl riven kokos |
15 st dadlar |
1 msk kokosolja |
1 krdm havssalt |
Fyllning
3 dl cashewnötter |
1.5 dl limejuice |
1 dl kokosnektar |
3 msk riven limeskal |
1 tsk vaniljextrakt |
0.5 dl kokosmjölk |
Garnering
limeskal |
Gör så här:
- Blötlägg cashewnötterna några timmar (kanske över natten).
- Mixa nötterna och kokos i en matberedare. Tillsätt dadlarna och kokosoljan och mixa runt.
- Klä en fyrkanting bakform med bakplåtspapper och tryck ut degen i ett jämnt lager. Sätt in i frysen.
- Mixa cashewnötterna till en jämn smet (använder du twister jar tar det ca 1,5 min och blir drömlikt jämnt).
- Tillsätt kokosnektar, limejuice, limeskal, kokosmjölk och vaniljextrakt och mixa.
- Häll cashewfyllning på bottnen och sätt in i frysen i ca 2-3 timmar.
- Ta ut limekakan ur frysen en liten stund innan servering. Beroende på hur "glassig" du vill att den ska vara.