Skip to main content
Må bra naturligt logo
Kokosgrädde
Super easy
Cheap

Den här oerhört enkla grädden är en räddare i nöden för den som vill äta hälsosamt. Den är frisk, krämig och go'. 

Den kan användas till tårtor, bakelser, våfflor, jordgubbar - ja allt du i vanliga fall skulle haft vispgrädde till.

Dela det här receptet

Kategori: Fika & Desserter Rawfood Paleo
Seasons

Du behöver:

Recept

2 burkar kokosmjölk eller kokosgrädde
ev äkta vaniljpulver
Xylitol/Björksocker (kokossocker går också bra)

Gör så här:

  1. Om du använder kokosmjölk. Ställ burken/förpackningen i kylen i några timmar.
  2. Öppna burken och förpackningen och sleva ur den hårda översta delen av kokosen och placera i en bunke. 
  3. Vispa med en elvisp till önskad konsistens. Smaksätt med lite äkta vaniljpulver samt eventuell sötning (Björksocker fungerar mycket bra eftersom det är vitt men även kokossocker eller liknande går bra).
  4. Beroende på hur länge den har stått kylt kan den vara olika hård. Är den för hård ta då lite lite av kokosvattnet som är kvar och spä ut med. 
  5. Det finns även "kokosgrädde" i olika förpackningar. Du gör samma sak (vispa och smaksätt) men utan att ha behövt ställa den i kylskåpet några timmar innan, se bara till att inte ha haft den placerad i direkt värme av något slag så den har behållit sin "hårdare gräddigare" konsistens.

Bli först att kommentera



Dela det här receptet