Chokladgrottor med nötsmörsfyllning
Easy
Cheap
Choklad och jordnötssmör är en så god kombination. Dessa chokladgrottor passar så klart alldeles utmärkt även med Hasselnötskräm, Cashewsmör eller Mandelsmör.
När du är sugen på något gott eller när du vill bjuda dina gäster på något smaskigt.
Kategori: | Fika & Desserter Rawfood |
Seasons |
Du behöver:
Nötsmörsfyllning
0.5 msk tapioca, rismjöl (eller lucuma) - kan uteslutas |
0.5 dl jordnötssmör (mandelsmör, hasselnötssmör eller något annat nötsmör går också bra) |
1 msk Kokosnektar |
himalayasalt |
Rå choklad
0.75 dl kakaosmör |
3 msk kokosolja |
0.75 dl rå kakao |
0.25 dl kokosnektar |
1 krm himalayasalt |
Gör så här:
- Använd gärna muffinsformar eller pralinformar av silikon. Häll sedan en liten del av chokladen i formen, men fyll bara botten.
- Placera i frysen ca 15 minuter
- Blanda nötsmöret till en deg, ha i lite tapioca/rismjöl (eller lucuma om du har) om den känns för rinnig. Häll i kokosnektar och rör runt.
- Smaka av.
- Rulla små bollar i handen, platta till och lägg i muffinsformarna.
- Häll över resten av chokladen.
- Låt stelna i kylskåp.
- Ha en smaskig chokladupplevelse, dina gäster kommer bli förvånade.
- Ta gärna en bild och tagga oss #måbranaturligt #måbramat om du lägger ut på sociala medier. Tänker du göra chokladgrottrona senare så kan du pinna den här bilden på pinterest.