Skip to main content
Må bra naturligt logo
Chokladgrottor med nötsmörsfyllning
Easy
Cheap

Choklad och jordnötssmör är en så god kombination. Dessa chokladgrottor passar så klart alldeles utmärkt även med Hasselnötskräm, Cashewsmör eller Mandelsmör.
När du är sugen på något gott eller när du vill bjuda dina gäster på något smaskigt. 

Dela det här receptet

Kategori: Fika & Desserter Rawfood
Seasons

Du behöver:

Nötsmörsfyllning

0.5 msk tapioca, rismjöl (eller lucuma) - kan uteslutas
0.5 dl jordnötssmör (mandelsmör, hasselnötssmör eller något annat nötsmör går också bra)
1 msk Kokosnektar
himalayasalt

Rå choklad

0.75 dl kakaosmör
3 msk kokosolja
0.75 dl rå kakao
0.25 dl kokosnektar
1 krm himalayasalt

Gör så här:

  1. Smält kokosolja och kakaosmör sakta i ett vattenbad.
  2. Sikta i kakao och salt. Smaka av, anpassa sötma/salt efter önskemål
  3. Använd gärna muffinsformar eller pralinformar av silikon. Häll sedan en liten del av chokladen i formen, men fyll bara botten.
  4. Placera i frysen ca 15 minuter
  5. Blanda nötsmöret till en deg, ha i lite tapioca/rismjöl (eller lucuma om du har) om den känns för rinnig. Häll i kokosnektar och rör runt.
  6. Smaka av.
  7. Rulla små bollar i handen, platta till och lägg i muffinsformarna.
  8. Häll över resten av chokladen.
  9. Låt stelna i kylskåp.
  10. Ha en smaskig chokladupplevelse, dina gäster kommer bli förvånade.
  11. Ta gärna en bild och tagga oss #måbranaturligt #måbramat om du lägger ut på sociala medier. Tänker du göra chokladgrottrona senare så kan du pinna den här bilden på pinterest. 
    chokladgrottor pin

Bli först att kommentera



Dela det här receptet