Skip to main content
Må bra naturligt logo
Glutenfri limpa
Super easy
Cheap

Goda glutenfria brödrecept kan man inte ha för många av och här har du ytterligare ett till din repertoar. Detta bröd passar väldigt bra till sensommarens olika utflykter till skog och natur och hela familjen vare sig de äter glutenfritt eller inte kommer att uppskatta dess goda smak.

Vi älskar durramjöl i glutenfria bröd. Durramjöl är det vi tycker liknar och smakar mest likt vete och det slår aldrig fel. Dock är de lite för kolhydratrikt för någon som kanske går på Paleo, LCHF/Keto - i sådana fall kan du alltid byta ut durrmjölet mot mandelmjöl. Men annars är durramjöl ett näringsrikt alternativ som vi tycker är värt sina extra slantar. 

Det här brödet liksom många andra som vi gör är inte baserad med jäst utan vanligt bakpulver. Detta för att många som kommer till oss har upptäckt att deras kropp kanske på grund av en läggning att få överväxt av candida albicans, inte mår så bra av jäst. 

Däremot innehåller brödet ganska mycket ägg, vilket är en vanlig allergen som en del av er behöver undvika. Men för er har vi en hel del andra brödrecept. Fördelen med att brödet innehåller mycket ägg är att konsistensen blir väldigt härlig och den håller ihop bra även om man byter ut durramjölet mot mandelmjöl. 

Självklart kan du även tillsätta lite brödkryddor om du skulle vilja.

Dela det här receptet

Kategori: Frukost Mellanmål & Snacks Bröd
Seasons

Du behöver:

Recept

2 dl durramjöl
2.5 dl havremjöl
1 dl mandelmjöl
0.5 dl pumpafrön (eller annan frösort du har hemma)
1 msk psylliumfröskalspulver
1 tsk bakpulver
0.5 tsk salt
4 st ägg
4 msk ghee
1 tsk äppelcidervinäger

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Blanda ihop alla torra ingredienser. 
  3. Vispa äggen, tillsätt ghee och äppelcidervinäger och rör runt. 
  4. Häll i de torra ingredienserna i äggen, lite i taget och rör runt tills det blivit en bra deg (glutenfria degar är mer kladdiga än vanliga vetedegar).
  5. Sätt bakplåtspapper på en plåt. Med fuktiga händer forma degen till valfri form på bakplåtspappret. Eventuell strö över lite mer solrosfrön ovanpå. 
  6. Sätt in i ugnen i ca 30 - 35 min. När brödet är gyllene och du känt med en sticka att den är genombakad ta ut brödet och låt den få svalna helt innan du skär upp det

Bli först att kommentera



Dela det här receptet