Riktigt frasiga våfflor är en dröm att ha en härlig helgfrukost eller som festligare kvällsfika. Vi älskar våfflor och de här glutenfria frasvåfflorna har blivit en favorit hemma. För att få dem extra frasiga använd gärna kolsyrat vatten och lägg dem på ett galler för att svalna under tiden du gräddar dem och innan du ska äta. Får de svalna på galler istället för att läggas på hög kommer de vara mycket mer frasiga. Vi severar gärna våfflorna med hemmagjord chiasylt, lönnsirap, frukt, bär och grädde.
Kategori: | Frukost Fika & Desserter Mellanmål & Snacks |
För 10 Serving(s)
3 st ägg |
2 dl havremjöl |
2 dl tapiocamjöl, arrowrotpulver eller majsstärkelse |
0.25 msk psylliumfröskalspulver |
1 tsk bakpulver |
1 nypa salt |
4 dl kolsyrat vatten |
1 dl ghee (rumstempererat eller smält) |
* Med mitt våffeljärn behöver jag bara smöra in järnet innan första våfflan. Men det kanske är olika.
# Jag brukar lita mer på ljudet av våfflorna som gräddas än på blinkande ljuset på våffeljärnet. Så när du hör att pysandet slutat så öppnar jag upp våffeljärnet
¤Jag har skrivit 4 dl kolsyrat vatten sammanlagt, men aningens mer kan behövas, ta bara lite åt gången när du spär ut smeten och mixa den.