Saffransplättar
Super easy
Cheap
Saffransplättar för härliga vintermorgnar med familj och vänner!
Saffran är en sådan fantastisk krydda som har harmoniserande och rogivande egenskaper. Inte undra på att den blivit en sådan vinterkrydda. Nu i vintermörkret behöver vi verkligen gyllenesaffran för att förgylla livet.
Och de här saffransplättarna gör verkligen sitt för att förgylla vilken långfrukost som helst. De är dessutom glutenfria och mjölkfria och du kan använda vad du vill för topping. Vi föreslår rostade nötter, men även hemmagjord chia-jordgubbssylt går utmärkt bra, gärna i kombination med kokosnektar.
Kategori: | Frukost Fika & Desserter Mellanmål & Snacks |
Seasons |
Du behöver:
Recept
3 st ägg |
2 dl kokosmjölk + 1-2 dl |
1 dl Mandelmjöl/Kokosmjöl |
1 dl Rismjöl |
0.5 tsk bakpulver |
0.5 g saffran |
kokosolja eller ghee till stekning |
Gör så här:
- Vispa äggen
- Häll i 2 dl kokosmjölk och vispa
- Tillsätt saffranspulvret och fördela i mjölk och äggblandningen
- Häll i de torra ingredienserna och rör runt.
- Troligen behöver du minst 1 dl mer kokosmjölk (vatten går ocskå bra) särskilt om du använder kokosmjöl som suger åt sig mycket vätska.
- Hetta upp ett plättjärn eller en gjutjärnspanna.
- När ovansidan inte är flytande längre vänd plätten och stek andra sidan.
- Servera med rostade valnötter, rostade kokosflingor, kokos- eller lönnsirap eller annat du föredrar.