Saffransbullar med Mandelgömma
Super easy
Cheap
Glutenfria Saffransbullar med Mandelgömma hör sig verkligen hemma på buffébordet till vinterbjudningar. Vi har i receptet valt att använda Xylitol och Rårissirap för att minska på fruktosen. Men om du föredrar kan du använda kokossocker och honung eller lönnsirap istället.
Cook
15m
Wait
30m
| Kategori: | Fika & Desserter Detox Paleo Keto |
| Seasons |
Du behöver:
Recept
| 2.5 dl Mandelmjöl |
| 1 dl Durramjöl |
| 3 msk Psylliumfröskal |
| 2 tsk Bakpulver |
| 2 st Ägg, sepererade |
| 0.5 dl Xylitol, kan ev bytas ut mot kokossocker |
| 0.5 dl Ghee, smält - kan bytas ut mot kokosolja |
| 1 paket Saffran |
| 0.5 dl Kokosmjölk |
| 2 nypor Himalaysalt |
| 0.5 dl Rårissirap, glutenfri - kan ev bytas ut mot honung eller lönnsirap |
Kräm
| 3 msk Mandelmjöl |
| 1 msk Kokosmjölk, ev 1 msk mer |
| 2 msk Rårissirap, glutenfri - kan ev bytas ut mot honung eller lönnsirap |
| 2 tsk Kardemumma, malen |
| 0.5 tsk Äkta Vaniljpulver |
Gör så här:
- Blanda de torra ingredienserna för sig: Mandelmjöl, Durramjöl, Bakpulver, Psylliumfröskal och salt.
- Separera äggen.
- Vispa äggvitan ordentligt.
- Häll i Xylitolet i äggvitan och rör om. 5. Smält ghee ifall den är hård. Häll i äggulan, vaniljpulver, rissirap och saffran och blanda ordentligt.
- Häll i ägguleblandningen i de torra ingredienserna.
- Vik ner äggvitan i smeten.
- Rör om ordentligt.
- Låt smeten stå och svälla i minst 10 minuter.
- Under tiden blanda ihop mandelmassakrämen: mandelmjöl, kokosmjölk, rissirap och kardemumma.
- Forma saffranssmeten till bollar - ca 10 stycken och sätt på en smord plåt.
- Tryck med fingret i bullarna så det blir en liten grop. Häll i mandelmassan i gropen.
- Eventuellt toppa med russin.
- Sätt in i ugnen på 175 grader i 20-25 minuter. Ta ut ur ugnen när de är lite gyllene och inte kladdar när du sticker i dem.

