Bli medlem tillsammans med tusentals av nöjda kunder 🤗 och få 10% rabatt på din första beställning 🤫. Missa inte det🥳! (Endast för nya prenumeranter)

Bli av med allergisk rinit på naturlig väg

26 apr 2021
Bli av med allergisk rinit på naturlig väg

Trots framstegen som gjorts medicinskt blir det vanligare med allergisk rinit, eller nässlemhinneinflammation som det också kallas för. Denna irriterande allergi sitter i näsan och yttrar sig i klåda, nysningar, nästäppa och rinnsnuvor. Ibland sätter det sig även i bihålor, mun och hals, och även ögonen kan klia. Det sägs att 1 av 5 svenskar kämpar med detta problem.

För de allra flesta börjar de här problemen under pollensäsongen och är orsakad av pollenallergi. Men för andra är den orsakad av pälsdjurs-, mögel eller kvalsterallergi. Många gånger är den även i kombination med astma.

- Läs mer: "10 tips för att lindra din pollenallergi"

Precis som med pollenallergi, som man faktiskt kan bli av med, kan man bli av med allergisk rinit på naturlig väg.

Bli av med allergisk rinit på naturlig väg

Naturliga medel för dig med allergisk rinit

Quercetin

Som du kanske minns från om en tidigare artikel berättade vi om de hälsosamma effekterna av de underbara fina färger som finns i grönsaker och som kallas för flavonoider. En av dessa flavonoider som återfinns i bland annat lök, äpple, druvor och grönt te är quercetin.

- Läs mer: "Färgerna i grönsakerna som gör oss friska"

Många har med framgång använt quercetin under tider som de vanligtvis får besvär och märkt att deras besvär minskat drastiskt!1 

Framför allt stimulerar quercetin immunförsvaret att reagera samt har antiinflammatoriska egenskaper – vilket kan mildra inflammationen i nässlemhinnan och med den förkylningskänslan som man bär på.2  Många som kämpar med allergisk astma har även de fått hjälp med quercetin.3 

Studier har visat att intag av quercetin kan minska nysningar och kliande känsla i näsan.

Quercetin är även en antioxidant som skyddar kroppens celler och ser till att de inte blir fördärvade när kroppen utsätts för oxidativ stress (fria radikaler).

- Läs mer: "Naturliga anithistaminer för pollenallergiker"

Probiotika

Har man problem med allergiska reaktioner som visar sig som hösnuva eller liknande har man i stort sett alltid problem med tarmen. För som du säkert vet finns den största delen av vårt immunsystem i tarmen; och mår inte tarmen bra fungerar inte heller immunförsvaret.

Ett sätt att hjälpa och stödja tarmfloran och dess immunförsvar är att ta tillskott av probiotika som faktiskt i flertal studier har visat ha bra effekt just vid allergiska besvär.4 

Studier på möss som fick antibiotika och fick obalans i sin tarmflora visade sig att de var mycket mer benägna att få astma och allergier när de utsattes för allergener som pollen, mögel, damm. Genom att tillsätta olika bakteriestammar kunde deras allergiska reaktioner försvinna.5,6

- Läs mer: "Det här med pollen..."

Andra tillskott som vi rekommenderar:

 • Basotabs för dess antihistamin-effekt
 • Ruberkehl – många får lindring för pollenallergi och allergisk rinit genom att andas in 2 dr per näsborre 3 ggr/dag – 12 dr sammanlagt
 • C-vitamin – antioxidant- och immunförsvarshöjande inverkan

Förstå relationen mellan din tarm och din allergi

Om en störd tarmflora kan orsaka allergier förstår vi också att vi, genom att ta hand om vår tarmflora via vår kost (eliminera sådant som vi inte mår bra av, stödja med sådant som vi och våra tarmbakterier behöver, fibrer osv) och genom att minimera stressen och inte dricka för mycket alkohol, kan slippa att få allergiska problem. Men för dig som redan är drabbad är det alltså inte för sent utan det går med naturliga ämnen som stärker immunförsvaret och minskar inflammationer att blir av med allergiska reaktioner mot pollen, päls, damm, kvalster och annat.

- Läs mer: "Stärk immunförsvaret naturligt utan mediciner"

Få långsiktiga resultat genom att göra något av orsaken

Som vi ofta tar upp i våra artiklar så är det allra viktigaste man kan göra när man har olika sorters hälsoproblem och vill ha långsiktiga lösningar att gå till botten med varför kroppen reagerar som den gör. Det kan finnas olika orsaker, men som så många andra hälsoproblem börjar det ofta i magen och tarmen. För har man en läckande tarm, livsmedelsintoleranser, parasiter eller jästsvampsöverväxt påverkar detta immunförsvaret, våra slemhinnor och hur kroppen kommer reagera mot partiklar i luften – antingen blir de till irritation eller så klarar kroppen av att hantera det.

- Läs mer: "Läk din läckande tarm snabbt med de här 5 knepen"

Så för att få bästa långsiktiga hjälp vill jag uppmuntra dig att ta hjälp av en näringsterapeut som skulle kunna guida dig till vad du behöver prioritera, eliminera och tillsätta - då detta kan vara mycket individuellt.

MåBra 
Amanda Majava

Referenser:

[1] https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/11056414/
[2] https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27187333/
[3] https://aacijournal.biomedcentral.com/articles/10.1186/s13223-020-00434-0
[4] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3784923/
[5]https://www.webmd.com/allergies/news/20041223/healthy-gut-may-resist-allergies-asthma https://www.nutraingredients-asia.com/Article/2020/06/25/Reliable-powerful-evidence-Probiotics-NVP-1703-a-potential-treatment-for-allergic-rhinitis-Four-week-RCT
[6] https://clinicalmolecularallergy.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12948-018-0092-9

Dela artikel:

Amanda Majava

Kontakt

 • Organisationsnr: 559404-7580

 • Runslingan 20 D • 224 77 Lund

 • Mejla oss gärna: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 • Vi svarar inom 48 h

Mer hos Må Bra Naturligt

Missa ingenting & få 10% rabatt!

Få 10% rabatt på ditt nästa köp när du börjar prenumerera på våra nyhetsbrev! Håll koll på alla våra erbjudanden och ta del av särskilda erbjudande bara för de som får vårt nyhetsbrev.


Fri frakt över 500

Snabba leveranser

Trygg betalning

Kunnig personal

 • Köpvillkor
 • Bra Länkar
 • Fyndhörna
 • Logga in / Skapa konto
 • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Webbsida av Joomlaproffs.se