Därför bör du ta probiotikatillskott

28 jan 2020
Därför bör du ta probiotikatillskott

 De allra flesta bör ta probiotikatillskott. Så är det bara. Varför "de allra flesta"? Fortsätt läsa så får du svaret.

För att vår kropp ska fungera optimalt är vi helt beroende av vi har en välmående tarmflora. En kropp som är stark, aktiv och välmående.
Varje människas tarmflora är helt unik och det är just de stammarna som du har som du mår allra bäst av att ha.

Därför är din tarmflora rubbad

Problemet för de allra flesta är att de har någon gång i sitt liv tagit en antibiotikakur, vilket dödar inte bara de dåliga bakterierna utan även de bra och fina.

Inte nog med antibiotika så äter och lever många på ett sätt som främjar en dålig tarmflora. Mångas mat består av socker, snabba kolhydrater och skräpmat som göder de dåliga mikroorganismerna och skapar en dålig miljö, i form av bland annat dåligt pH värde. De goda tarmbakterierna mår då inte bra, blir försvagade och trängs undan av de dåliga.

Dessutom är mångas liv alldeles för hektiskt och faktum är att stress påverkar tarmflorans miljö och hälsa, och är direkt skadligt.

Det här är riktigt farligt. När det här händer öppnas vägen upp för parasiter att leva loppan och skadliga jästsvampar som candida albicans att växa till sig. Det här leder till att tarmslemhinnan blir försvagad och candida albicans och andra skadliga mikroorganismer kan ta sig vidare ut från tarmen till blodet. När detta sker kan de snabbt sprida sig till andra delar av kroppen och ställa till med mer oreda. Många kanske diffusa problem som huvudvärk, trötthet, hormonella rubbningar, irritation, yrsel m.m. är i grund och botten problem med mikroorganismer som parasiter och/eller candida albicans, eller kanske till och med amöbor. När skadliga mikroorganismer får härja fritt leder det kanske till en början till de här diffusa ”små problemen” - men får det hålla i sig så kan det leda till mycket värre sjukdomar.

 I sjukvården är man mer intresserad av symtomen än av grundorsaken – tyvärr.

 Har det blivit så här för dig? Vi märker att det är så för åtminstone 9 av 10 av alla som kommer till vår måbraklinik. Då är det dags att vända skeppet!

 Har det inte blivit så då är det bra att hela tiden förebygga genom att ta hand om sin tarmflora och ge den det stödet i form av bra hälsosam kost, lugn och ro och tillskott som den behöver för att fungera optimalt.

Det probiotikatillskott gör

 Tillskott av probiotiska bakterier ger kroppen hjälp att tränga undan de dåliga bakterierna. Målet är nämligen att tränga undan de dåliga bakterierna och hela tiden ha de goda i majoritet. Då hålls immunförsvaret så pass starkt och aktivt att de dåliga bakterierna och mikroorganismerna hålls i schack.

 Läker tarmslemhinnan

Något annat som är bra med goda bakterier är att de skapar något som kallas för biofilm, som faktiskt kan hjälpa till att både skydda och läka tarmslemhinnan. (Detta då i kontrast till dåliga bakterier som skapar en dålig och klibbig biofilm).

 Så har du en läckande tarm är probiotika en självklarhet att tillföra.

Stärker immunsystemet

Då immunsystemet till största del är uppbyggd av vår tarmflora eestående av goda tarmbakterier är det inte konstigt att de är i direkt relation till varandra.

Har du mer än 5 sjukdagar per år? Då är nog inte ditt immunsystem så starkt som det borde vara!

Särskilt nu i vabruari och influensatider kan det vara skönt att veta att DET GÅR ATT hålla sig frisk. Vill du ha extra stöd och hjälp med att stärka ditt immunförsvar och slippa envisa förkylningar och undvika influensa? Kontaka oss för en hälsokonsultation.

ofta sjuk

Genom att tillföra goda tarmbakterier hjälper du ditt immunsystem att hålla sig starkt och friskt.

Minskar mängden toxiska och cancerogena ämnen

I och med att bakterierna stärker immunsystemet är de med och bidrar till en fin och hälsosam miljö i tarmen. En miljö där toxiska och cancerogena ämnen inte är välkomna.

 Hjälper till med näringsupptaget

 Vår tarmflora är en del av vårt matsmältningssystem och hjälper till att bryta ner och ta upp näringsämnen från vår mat.

 Motarbetar förstoppning

 Bajsar du 1-2 gånger per dag? Inte? Då är du troligen förstoppad.

 Probiotika motarbetar förstoppning genom att lätt stimulera tarmrörelserna vid behov och ser till att allt rullar på i maskineriet.

Det finns så mycket mer man skulle kunna ta upp, som till exempel hur vår hud mår bra av att tarmfloran är i balans, hur vårt humör och inre välmående kan stimuleras till det bättre med hjälp av en bra tarmflora samt kopplingen mellan tarmar och ledvärk.

Men jag hoppas att den här korta genomgången klargör varför de allra flesta bör äta probiotika.

Just det ja, jag lovade att nämna vilka det inte är som ska äta probiotika.

De som inte ska äta probiotika

 Som nämndes inledningsvis har många problem med parasiter och en del har även (amöbor). Har du sådana ovälkomna gäster i din kropp och samtidigt äter probiotika skulle det kunna innebära att parasiterna äter upp probiotikan. Om så är fallet rekommenderar vi dig  är att först döda parasiterna eller försvaga dem genom att ta örter. (Om du misstänker, men inte vet säkert kan du ta ett parasittest du enkelt kan göra hemma)

 När parasiterna är försvagade / döda är det förträffligt att med en gång komma igång med probiotika så du snabbt börjar bygga upp tarmfloran och slipper få parasiter snart igen.

 Kom ihåg det är bara du som rår över din egen hälsa - din hälsa är i dina händer. 

Må Bra
Amanda

Dela artikel:

Amanda Majava

Kontakt

  • Organisationsnr: 559404-7580

  • Runslingan 20 D • 224 77 Lund

  • Mejla oss gärna: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

  • Vi svarar inom 48 h

Mer hos Må Bra Naturligt

Missa ingenting & få 10% rabatt!

Få 10% rabatt på ditt nästa köp när du börjar prenumerera på våra nyhetsbrev! Håll koll på alla våra erbjudanden och ta del av särskilda erbjudande bara för de som får vårt nyhetsbrev.


Fri frakt över 500

Snabba leveranser

Trygg betalning

Kunnig personal

  • Köpvillkor
  • Bra Länkar
  • Fyndhörna
  • Logga in / Skapa konto
  • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Webbsida av Joomlaproffs.se